Sport
2023-12-17

Égalité, azaz egyenlőség

Azt mondta a riporter a vasárnapi Kecskemét - DVSC foci meccs közben, hogy olyan ez az egész, mint az ünnepi húsleves, meg a rántott hús utáni kaja kóma. Így, szó szerint. És igaza is volt. Más kérdés, hogy az a pálya, meg gyep minden volt, csak labdarúgásra nem alkalmas. Nem nevezném falusinak, mert azzal megsértem a kisebb települések "stadionjait".

Olyan eredmény született végül, mint ahogy a Francia Köztársaság alkotmányának 2. pontjában leírták: "Liberté, Égalité, Fraternité". "Szabadság, egyenlőség, testvériség". És ez értendő mindenre, ami ott, a hírös városban történt.

 

Fogadkozásban most sem szenvedtünk hiányt debreceni részről, de ezúttal megbocsájtandóak az ígéretek. Mert más nem is volt vállalható azon a talajon. Szabó István elnök, anno a Nádudvari Vörös Csillag Tsz vezetője mindenkit kirúgatott ha a határban így nézett volna ki a szántás. Nem is nagyon akadt játék a helyszínen. Ennél fogva a kapuk sem forogtak veszélyben. A KTE kezdeményezőbbnek bizonyult, az egykori debreceni, Horváth Krisztofer mozgatta társait, forintos labdákat adott, de azok elhaltak a göröngyökben.
 
Egy vérszegény Dzsudzsák lövés volt feljegyezhető, amikor a kimondhatatlan nevű spori már az óráját nézte. Jobb oldali bedobást végezhetett el Kusnyir a tizenhatossal egymagasságban. Az kapu elé dobta a labdát. A tömörülésben Bárány hátra passzolt Szécsinek, aki csinál egy cselt, és tizennégy méterről feltette a bőrt a sarokba. Ez már a félidő hosszabbításában történt, közlépkezdésre nem is volt lehetőség.
Szünet után teljesen nyilvánvaló volt, hogy a hazaiak nyomni fognak. Tömték is előre a labdákat, de a Loki védelme jól állt a lábán. Zsótér - aki másfél évvel ezelőtt a televízió kamerái előtt vallotta be, hogy ő Magyarország legjobb focistája - próbálkozott távolról többször, eredménytelenül. Hajtott a Kecskemét, de igazán nem volt miért izgulni. A 76. percben Szabó  edző becserélte fiát, a négy hónapot kihagyó Banó-Szabó Bencét, aki meghálálta az apai szeretetet. Négy perc múlva egy balról beadott, lecsorgó labdát kotort Megyeri hálójába. A hátralévő időben már nem akadt említésre méltó esemény.
A DVSC 25 megszerzett pontjával az ötödik helyen telel majd. Hogy a pohár félig tele, vagy félig üres, eldóntik a szakemberek. Januárban ismét közel háromhetes edzőtábor lesz, ami tavaly már bejött. A pohárból hiányzó dolgokat pedig mindenképpen pótolni kellene, ha az eredményességet növelni szeretné - márpedig biztos, hogy szeretné - a társaság.
A mostani helyezés reális, viszont ezen lehet javítani. Utóbbihoz, és minden máshoz is boldog karácsonyt, és még boldogabb új évet srácok! És ugyanezt mindenkinek, akik szeretik ezt a klubot.
 
OTP Bank Liga 17. forduló
Kecskemét - DVSC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Szécsi 45+1' illetve Banó-Szabó 80'
 
Weisz György 

JövőMűhely 2

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek