Sport
2023-12-12

Magyar Kupa: történelmet írhatunk

Fodor Antal vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata nagy hibát követne el, ha a kazincbarcikai találkozóból indulna ki.

A DEAC férfi röplabdázói a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kazincbarcikával találkoznak, a párharc első felvonása szerdán 20 órakor kezdődik a DESOK-ban, a visszavágót pedig a tervek szerint január 10-én rendezik meg a Don Bosco Sportközpontban. Együttesünk az előző körben kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújvárost, míg a Vegyész idegenben 3:0-ra, otthon pedig 3:1-re verte a Dágot. Fodor Antal tanítványai abból erőt és önbizalmat meríthetnek, hogy december elején 3:0-ra diadalmaskodtak a barcikaiak csarnokában az Extraligában.

 Nem altathat el minket ez a siker, hiszen nagyon rossz napot fogott ki az ellenfelünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az akkor nyújtott teljesítményhez képest sokkal jobb produkcióra képes a Kazincbarcika – szögezte le Fodor Antal. – Csak maximális koncentrációval lehet esélyünk arra, hogy megnyerjük az első találkozót. Az biztos, hogy egyik együttes sem fogja ingyen adni a győzelmet. Valószínűleg teljes kerettel vághatunk neki az ütközetnek, szerencsére a kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink állapota sokat javult. Jobban örültem volna annak, ha a visszavágót játszhatnánk itthon, de ezen felesleges keseregni. A kazincbarcikaiaknál a nyáron elkezdődött egy fiatalítási folyamat, bár az utóbbi időben három légióst is szerződtettek. Úgy fest, hogy meccsről meccsre egyre inkább csapattá érnek. Történelmi eredmény lenne, ha bejutnánk a legjobb négy közé, hiszen ez a DEAC férfi röplabdacsapatával korábban még sem a bajnokságban, sem a kupában nem fordult elő – zárta mondandóját trénerünk.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
DEAC-GreenPlan-VRCK
2023. 12. 13. (szerda) 20.00, DESOK

The Pogues

A BM ismét kikéri a szülők és a pedagógusok véleményét

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek