Sport
2023-11-11

Atomjaira szedték a Paksot

Egész héten arra készültek a DEAC férfi kosarasai, hogy Pakson mindenképpen sikeres mérkőzés után ülhessenek buszra.

Kicsit hullámzó ebben a szezonban az egyetemisták szereplése, ezért is vágytak nagyon a tolnai sikerre. Az Atomnál a hét elején igazoltak egy magas embert, szakvezetésük Kassim Nicholsontól várja a jövőben az áttörést.

A debreceni Williamson kosarával indult a mérkőzés, de az új fiú, Nicholson azonnal egyenlített, majd szinte azonnal ismét a gyűrűbne talált. Nem érezte a ritmust a DEAC, 11-3-as hazai vezetésnél Mandic mester időt kért. Elsősorban Edwin viszonylagos passzivitása nem tetszett a trénernek, de  igaz, jól semlegesítette őt a Paks. A negyed utolsó három percére aztán magukra találtak az egyetemisták. Buljevic blokkolt,  Hőgye után Williamson is pontot szerzett, így az első tíz perc után mindössze egyetlen találattal voltak jobbak a vendéglátók.

A második negyed Ságodi triplájával indult, majd Buckles, és Buljevic is a gyűrűbe helyezte a labdát, hét-nullával repesztett a Debrecen. Az eddig pont nélküli Atom azonban hamar egyenlített. Nem tetszett ez Mandicnak, aki igyekezett nyugalmat sugározni, és átadni ezt csapatának. A félidő végül egy pontos DEAC vezetést hozott.

Szünet után másfél percig tartott a paksi zárkózás, hogy aztán elkapja a fonalat a fekete-fehér társaság. Mócsán gyorsan szórt három triplát, és innen nem volt visszaút. A DEAC tartotta előnyét a negyedik negyedre.

A végső tíz perc már nem tartogatott semmilyen meglepetést. Drenovac is gyűjtögette pontjait, a védekezés kemény lett, a srácok hittek magukban, a végén kilenc ponttal lettek jobbak ellenfelüknél. Ezzel a győzelemmel a DEAC feljött a tabella ötödik helyére. És még messze a vége...

 

Tippmix Férfi NB I. A-csoport, hetedik forduló:

Atomerőmű SE - DEAC 61-70 (17-16, 15-17, 18-24, 11-13)

 

Legjobb dobók: White 19, Nicholson 14, Ihring 8, illetve Buljevic 16, Mócsán 15, Williamson 15.

 

Weisz György

 

Loki siker Bukarestben

A három pont megszerzésének reményében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek