Sport
2023-10-28

Menüett helyett csárdás

Olimpiai, világ, és Európa-bajnokokkal teletűzdelt női kézilabda csapat fogyasztotta szombaton a reggelijét az egyik debreceni szállodában

Vidámak voltak. Különösen  kapusuk, a hajdan Érden hálót őrző Foggea nyilatkozott magabiztosan. Ismeri a Lokit, tette hozzá, nem jelenthet gondot a felettük aratandó siker délután, mondta. És valljuk meg hittünk neki. Esélyesebb, erősebb csapatnak tűnt a Brest. Az az együttes, amelyik 2004-ben alakult. Akkor, amikor Csernyánszki anyuka a szülőszobán vajúdott, hogy világra hozza Liliána nevű gyermekét.
 
A franciák odahaza a legjobbak közé tartoznak, két esztendeje ott voltak  a BL final fourban, ahol a Győrt ütötték el a döntőbe jutástól. Olyanok zúzzák szét az ellenfél hatos falát náluk, mint a spanyol Barbosa, az orosz Maslova, vagy a hazájukból Poppa.
A Debrecennél csak fokozta az izgalmakat, hogy délelőtt Planéta Szimonetta rosszullétre panaszkodott, hogy Hornyák még nem bevethető, és Juhász Kata is lábadozik. Szilágyi Zoltánnak volt oka fejtörésre, hogyan oldja meg a belső védekezést.
Két moldáviai bíró fújta a sípot, és a vendégek indították útjára a labdát. A Loki játékosai a mellrák elleni küzdelem okán, figyelem felhívásként rózsaszín mezben vették fel a küzdelmet. Akkor még nem tudtuk, hogy közel másfél óra múlva ilyen színben látja mindenki a világot, a Hódos környékén.
 
A gallok indították a harcot, hogy az ellentámadásból Töpfner lőhessen büntetőt, amit be is vágott. Apropó Töpfner. Egy statisztika szerint, az egész BL mezőnyében ő az a kézilabdázó, aki a legtöbb hetest értékesítette eddig.
Felváltva estek a találatok. Nálunk eleinte a védekezés nem állt össze minden esetben. Maslovát nem tudtuk tartani, vagy ha igen, akkor abból rögtön két percre küldtek le a hajdúságiaktól valakit a sporik. A 11. percben vezettünk először kettővel. Elsősorban Vámos Petra, és Kácsor találataival. Viszont egyetlen másodpercig sem lankadhatott a figyelem, mert a Bretagne azonnal büntetett. Fertály óra után Töpfner már az ötödik góljánál tartott, ez is eredményezte, hogy a jóval esélyesebbnek kikiáltott ellenfél elbizonytalanodott. A szünetre emberhátrányban, de gól előnyben mehettek pihenni a hazaiak.
Rózsaszín álmokat azonban még ekkor sem kergetett senki a nézőtéren. 
 
A második félidőt jobban kezdték a franciák. A 35. percben egyenlő volt az állás. És itt - ahogy a sláger is mondja: - "elpattant egy húr". Felkeményedett a védekezésünk, Hámorival nem bírtak a fejjel magasabb védők, Vámos Petra betörései különbek voltak, mint Arsene Lupiné, Csernyánszki cselei kiszámíthatalanná váltak, Bartulovics kapus pedig dupla rolót húzott a háló elé. Öt perc volt hátra, amikor az ellenfél lélekben is feladta. A vége hét gólos DVSC-Schaeffler győzelem lett.
Pablo Morel a DEmedia kérdésére megtörten legyintett, csak annyit tett hozzá: mindenre gondoltam, csak erre nem.
Szilágyi Zoltán és stábja nagyon boldog volt. Dícsérte csapata teljesítményét, kiemelte a védekezést, és azt, hogy egy európai klasszis csapatot sikerült két vállra fektetni a legrangosabb kupában.
Egy építkezés elején vagyunk, mondta a hét közepén Ábrók Zsolt a DVSC ügyvezetője. És ha a tervünk megvalósul... A mondatot nem fejezte be.
Igaza van. Most már jóval több áll a házból, mint a stabil alap!
 
Női kézilabda Bajnokok Ligája A csoport, 6. forduló:
DVSC - Schaeffler - Brest Bretagne 31-24 (15-14)
 
Weisz György

Elindult a rendőrségi karrierportál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek