Sport
2023-10-08

A DEAC vereséget szenvedett hazai pályán a Putnok FC-től.

A veretlen és a tabellát vezető Putnok FC látogatott vasárnap délután a Dóczy utcai Sportcampusra az NB III Északkeleti csoportjának 10. fordulójában. Ebből is sejthető volt, hogy nem várt könnyű feladat a DEAC labdarúgóira, vérbeli rangadót játszottak Tóth Dánielék.

Egy életerős Sándor-lövés vezette fel a találkozót, ám a házigazdák csapatkapitánya elvétette az irányt.Sajnos mindössze hat perc elteltével Juhos megszerezte a vezetést a vendégeknek, hamar hátrányba került a Debrecen. A 12. minutumban újra csak Sándor Tamás lőtt kapura, Mészáros védett. A szöglet után ismét a vendégek hálóőre tisztázott bravúrral a kapu torkában. Bő negyedórája zajlott a mérkőzés, amikor megduplázta előnyét a Putnok, a góllövőlistát vezető Boros volt fejjel eredményes. Nagyon rosszul indult számunkra tehát a meccs. A második gól után nyomott a DEAC, azonban ordító helyzetekig nem jutott el. Nem volt magas színvonalú az első félidő, a vendégek nem akartak nagyon megszakadni a biztos vezetésük után, a házigazdák pedig nem tudtak mit kezdeni a jól záró putnoki védelemmel. A szünet előtt még maradt egy csattanó: Galacs cselezte be magát a tizenhatoson belülre és szólója végén középről a bal sarokba lőtt.

Kettős cserére szánta el magát Urbin Péter vezetőedző a szünetben, s rögtön a második játékrész elején Wente lőtt veszélyesen a putnoki kapura. Nem sokkal később Pócsik került volna helyzetbe, de rosszul vette át a labdát szerencsénkre. Az 59. percben bekaptuk a negyediket is, szöglet után nem figyeltünk a felfutó Dobrovolszkira, aki a hálóba juttatta a labdát. Egyre csúnyább lett az eredmény a DEAC-osok számára. Rögtön a gól után szépíthetett volna az egyetemi klub, ám Papp G. Benedek csak a kapufát találta el. Az eset után hármas csere következett a fekete-fehéreknél, próbáltak tehát frissíteni a hazaiak. Tóth Sándor beállítása rögtön telitalálatnak bizonyult, ugyanis a játékos szépített. A gól feltüzelte a házigazdákat, többet volt a Putnok térfelén a labda. A 76. percben Korhut tekert fölé egy szabadrúgást 18 méterről, majd Tochukwu esett el gyanús körülmények között az ötösön, nem ítélt büntetőt a játékvezető. Tíz perc volt hátra, amikor ismét Korhut Mihály tüzelt, oldalról leadott lövését kiütötte a kapus. Bár igyekeztünk, már nem sikerült csökkenteni a hátrányt a folytatásban, ezért maradt a háromgólos vereség.

NB III Északkeleti csoport, 10. forduló
DEAC–Putnok FC 1–4 (0–3)
DEAC: Tóth D. – Lakatos (Bényei, a szünetben), Herczku, Vincze, Jankelics (Korhut 64.) – Kónya Lénárt, a szünetben), Virág (Tóth S. 64.), Soltész, Papp G. – Wente (Tochukwu 64.), Sándor.
Gól: Tóth S. (66.), illetve Juhos (6.) Boross (17.), Galacs (44.),Dobrovolszki (59.)

Starship

Útjára indult a labda

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek