Sport
2023-10-04

Rögtön befogadták, ezt gólokkal hálálja meg

A DEAC húszéves futballistája, Papp G. Benedek kétszer is betalált a hétvégén Diósgyőrben.

Főként az első félidőben nyújtott remek játékának köszönhetően 4–1-re győzött a DVTK II otthonában az egyetemi együttes a labdarúgó NB III Északkeletei csoportjának vasárnapi találkozóján. A pontvadászat 9. fordulójában rendezett meccs hőse a debreceniek 10-ese, Papp G. Benedek volt. A támadó nem csupán két góljával tűnt ki – összességében már négynél jár –, ugyanis végig tarthatatlannak bizonyult. Feltettük számára a kérdést, minek köszönhető ez az erőtől duzzadó, önbizalommal teli teljesítmény?

– Sokat jelentett, hogy korán nagy különbségre tettünk szert Borsodban, hiszen húsz perc elteltével már 3–0-ra vezettünk. Ezt követően ugyan kaptunk egy gólt, de ettől nem estünk kétségbe, és az első félidőben kifejezetten jól játszottunk. Négyszer betaláltunk, minden összejött abban a játékrészben, a kaput eltaláló lövéseink nagy százalékban a hálóban kötöttek ki. A második negyvenöt percben már nem voltunk annyira jók, mint a szünet előtt, de nem forgott veszélyben a három pontunk – nyilatkozta Benedek. – Nagyon jó közegben játszhatok, a csapattársaknak köszönhetően hamar beilleszkedtem, ezért is mehet jól a futball. Mindenben támogatnak, minden segítséget megkapok tőlük, és az edzők is bíznak bennem. Igyekszem ezt a formát tartani – szögezte le a játékos.

A DEAC vasárnap a listavezető Putnokot fogadja, azaz nehéznek ígérkező mérkőzés vár a fekete-fehérekre.

– Nagyon fontos kilencven perc előtt állunk. Természetesen a győzelem igényével megyünk fel a pályára, meglátjuk, mit tud a csapat, s azon belül én is nyújtani az első helyezett ellen. A Putnoknak hét győzelme és két döntetlenje van, azaz még veretlen a gárda. Bízom benne, hogy ez a hétvégén megváltozik – mondta el honlapunknak Papp G. Benedek.

Kisorsolták a Buzánszky Kupa csoportbeosztásait

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek