Sport
2023-05-07

Egy pontot hoztak el Várdáról az egyetemisták

Hiába játszott fölényben, bő félórát pedig emberelőnyben a DEAC, nem tudta bevenni a Kisvárda második csapatának kapuját, így döntetlennel zárult a keleti rangadó.

A harmadik helyről várhatta Sándor Tamás együttese a 36. fordulót, mely pozíciót meg is akartak tartani a hátralévő három játékhéten. Ehhez viszont gyűjteni kellett a pontokat, mert több rivális is pályázott a dobogó legalsó fokára. Ezen gárdák egyike a vasárnapi ellenfél, a Kisvárda második számú alakulata, a szabolcsiak csak öt egységgel voltak lemaradva az egyetemistáktól.

Mezőnyjátékkal teltek az első percek, felváltva birtokolták a labdát a csapatok, ám a támadások rendre elhaltak a tizenhatosok előtt, a kapuk nem kerültek veszélybe. Az elő komoly helyzet debreceni oldalon adódott a 9. minutumban, Al-Sheraji az ötös sarkáról lőtt, a labda a bal kapufa mellett egy méterrel hagyta el a játéjteret. Majd Sándor lábában volt a vezető találat, de a DEAC csapatkapitánya a kapusba lőtte a játékszert, a kipattanót pedig mellé vágta. A házigazdák is próbálkoztak, de az egyetemisták védelme jól zárt, a beadásoknál Ratku magabiztosan mozdult ki a vonalról, így helyzetbe sem kerültek a piros-fehérek. A 19. percben kényszerből változtatnia kellett a DEAC szakvezetőjének, Sándor megsérült, nem tudta folytatni a játékot, helyére Jankelic állt be. A hátralévő időben is a debreceniek futballoztak veszélyesebben, de újabb helyzetet nem tudtak kidolgozni, így gól nélküli döntetlennel zárult a félidő.

Debreceni lehetőséggel indult a második játékrész, Szabó vette célba a kaput, ám Petkovic könnyedén fogta a nem túl erős lövést. Inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék, mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlan átadás, gyakran gazdát cserélt a labda. Az 59. percben megfogyatkoztak létszámban a hazaiak: Sikorszki csúszott rá hátulról a kiugró Szabó lábára, a játékvezető pedig habozás nélkül mutatta fel neki a piros lapot. A 67. minutumban szögletet végezhettek el az egyetemisták, a beadást az előre húzódó Orosz csúsztatta fejjel kevéssel mellé. Innentől a cívisek kerültek fölénybe, a hazaiak visszahúzódtak védőharmadukba, nem volt egyszerű feltörni a hátsó alakzatot. Labdajáratással, oldalváltással próbálkoztak a fekete-fehérek de nem sikerül a fal mögé kerülniük, de egy Szabó löketet fel lehetett jegyezni. Áttevődött a játék a szabolcsi térfélre, de meddő volt az egyetemisták fölénye, nem alakult ki komolyabb helyzet a kisvárdai kapu előtt. Ez a háromperces hosszabbításban sem változott, így gól nem született, a csapatok megosztoztak a pontokon.

Labdarúgó NB III keleti csoport 36. forduló

Kisvárda-II – DEAC: 0-0

DEAC: Ratku – Bényei (Trencsényi 84’), Ujvárosi, Orosz, Al-Sheraji, Kónya (Molnár 79’), Sándor (Jankelic 19’), Aranyos, Wente (Korhut 79’), Szabó, Soltész

Vezetőedző: Sándor Tamás

KZT

debsport.com

Hatvan év 60 debreceni dala 55. rész

Intelligencia

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek