Sport
2023-04-30

A DEAC osztályzata: ötös

Igencsak befürdette a DEAC labdarúgó csapata vasárnap délután a Dóczy József utcai pályáján a Termálfürdő Tiszaújváros gárdáját. Azt az együttest, amelyet a Lokinál is megfordult Vitelki Zoltán irányít, és vezetésével az utolsó négy fordulóban a borsodiak tíz ponttal gyarapodtak, ezzel menekülve a kiesés elől. A felújított, 1928-ban épült fa lelátót először vették birtokba a szurkolók.

Sándor Tamáséknak sem volt mindegy az eredmény, hiszen az egyetemisták a dobogóért hajtanak. Két alapember – Virág és Kerekes – nélkül kezdtek a fekete-fehérek. Eltelt vagy fertály óra és nem találtak fogást egymáson a csapatok. Csapkodóra sikeredett az első húsz perc, izgalomra senkinek nem akadt gondja. Aztán a 24. minutumban egy viszonylag ártatlannak tűnő debreceni támadás után Aljun Wente megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Nem a babona miatt, de tizenhárom perccel később Orosz Marcell olyan gólt sikerített, mely után ő is csodálkozott. Saját térfeléről talált be az ellenfél hálójába. A vendégek még fel sem ocsúdtak a potya után, amikor Al-Sheraji Rauf elcsente a labdát a védőtől, megiramodott és senkitől sem zavarva, bevarrta a DEAC harmadik találatát. És így jöhetett a szünet.

A második játékrészben nagy tételben lehetett volna fogadni arra, hogy leül a játék. És láss csodát: így is történt. Szinte semmi, említésre méltó eseményt nem tudtunk feljegyezni. Az a néhány néző, aki a DVSC – Fehérvár helyett a Campusra vándorolt, unottan köpködte Lulu bácsi szotyiját és sztorizgattak egymással. Aztán a nyolcvanhetedik percben egy jobboldali szabadrúgás után Aranyos csúsztatott hat méterről Herceg kapujába, a lefújás előtt közvetlenül pedig Trencsényi talált be. Ezzel az ötössel az egyetemisták kiütötték az 53. perctől, kiállítás miatt emberhátrányban harcoló vendégeket.

Labdarúgó NB III keleti csoport 35. forduló

DEAC – Termálfürdő Tiszaújváros: 5-0 (3-0)

DEAC: Ratku – Aranyos, Kónya, (Trencsényi 68′), Sándor T., Wente Arjun (Bárány 85′), Szabó L. (Molnár 68′), Al-Sheraji, Soltész, Jankelics (Varga B. 82′), Ujvárosi, Orosz

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerzők: Wente 24′, Orosz 37′, Al-Sheraji 42′, Aranyos 87′, Trencsényi 89′

W.Gy.

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

The Great Attractor

Kossa György: a DE mindenkinek példát mutat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek