Sport
2023-04-12

A DEAC tíz emberrel sem vallott szégyent a veretlen BVSC ellen

A veretlen, 82-12-es gólkülönbséggel a tabellát vezető BVSC-Zugló látogatott szerdán délután a Dóczy utcai Sportcampusra. Az NB III Keleti csoportjának 31. fordulójában egymásnak feszülő csapatok őszi csatáját 2–0-ra nyerték meg a házigazdák a fővárosban.

A találkozó első tíz perce nem sok helyzetet hozott, az iram nagy volt, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. A 21. percben Aranyos lépett volna ki az ellenfél térfelének közepén, Kelemen sárga lapot érően elkaszálta. A szabadrúgásból beívelt labdát a sértett fejelte egy méterrel fölé. 32 perce zajlott a játék, amikor Bényei Balázs életerős lökete szállt el a bal kapufa mellett. A félidő vége előtt tíz minutummal Al-Sherajit rúgták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja néma maradt… Ezt követően kétszer is hárítania kellett Ratkunak, de nem okoztak gondot kapusunk számára a nem túl erős lövések. A 44. percben Kelemen játszotta át védőjét, majd tekert kevéssel a bal sarok mellé.

A második játékrész legelején ismét volt egy tizenegyesgyanús eset a BVSC kapuja előtt, a játékvezető továbbot intett vagy előnyszabályt  adott, majd a reklamáló Orosznak sárgát. Az 52. percben a megsérült Aranyost Arjun Wente váltotta nálunk. Egy órája tartott a meccs, amikor Orosz egy durvaság után megkapta második sárga lapját, mehetett zuhanyozni. A DEAC becsületére legyen mondva, hogy nem lehetett érzékelni, tízen vannak a pályán. Ennek ellenére a 74. percben megszerezte a vezetést a Zugló, Kelement ugratták ki társai, aki közelről elrúgta a kimozduló Ratku mellett a labdát. A bekapott gól után is igyekezett támadni a Debrecen, többször is beszorítva a vendégeket. A hajrában beállt Bárány Bogát, a DVSC-ben játszó Donát öccse, aki első bajnoki perceit töltötte a gyepen a hátralévő időben. Sajnos, a lefújásig már nem jártunk sikerrel, ezért szoros vereség lett a meccs vége.

NB III Keleti csoport, 31. forduló

DEAC–BVSC-Zugló 0–1 (0–0)

DEAC: Ratku – Bényei, Aranyos (Wente 52.), Orosz, Jankelic – Al-Sheraji (Molnár 87.), Lakatos, Ujvárosi, Virág (Horváth 77.), Szabó (Trencsényi 77.) – Kerekes (Bárány 87.).

Gól: Kelemen (74.)

Kiállítva: Orosz (61.)

Fotók: Derencsényi István

Kemény Zsófi

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek