Sport
2023-03-11

Dobogót ért a DVSC első várkerti győzelme

Babunski második félidő elején szerzett góljával győzte le a Vasutas szombaton otthonában a Kisvárdát.

Komoly téttel bíró párharc várt szombat kora délután Srdjan Blagojevic legénységére, ugyanis egy győzelemmel felléphettek volna a dobogó legalsó fokára. A Kisvárda viszont szerette volna megőrizni az emelvényen elfoglalt pozícióját és zárkózni a 2. helyen álló Kecskemétre. Mindkét gárda a 20. fordulóban nyert utoljára, a házigazdák az Újpestet, a debreceniek pedig a Honvédot győzték le. Előző héten a szabolcsiak vereséget szenvedtek a Kecskeméttől, míg a DVSC döntetlennel zárt a Megyeri úton.

A héten több játékos is lebetegedett, de teljes kerettel érkezett a csapat Kisvárdára, egyedül a Megyeri úton kiállított és egymeccses eltiltását töltő Manrique hiányzott. A Loki szakvezetője alaposan átalakította a kezdőt, a védelem jobb szélén ismét Romachuk kapott lehetőséget, tengelyben pedig a Lagator-Deslandes párosnak szavazott bizalmat. Szűrőként az új szerzemény, Ojediran és Loncar, míg szélső középpályásként Varga Kevin volt az alapcsapatban.

Jól kezdett a Debrecen, az első lövést is a cívisvárosiak jegyezhették, Ojedijan próbálkozott 18 méterről, ám a középre tartó labdát Petkovic könnyedén fogta. Válaszul Makowski vette célba Milosevic kapuját, a labda a bal felső fölött kevéssel hagyta el a játékteret. Az 5. perctől a hazaiak vették át a játék irányítását, ebben a periódusban leginkább a Loki térfelén pattogott a labda, ám helyzeteket nem lehetett feljegyezni. A hajdúságiak nem nagyon tudtak kijönni térfelükről, ha megszerezték a labdát, hamar el is adták. Negyedóra elteltével valamelyest kiegyenlítődött a játék, a cívisek is próbáltak támadásokat vezetni, ám ezek el is haltak a szabolcsi tizenhatosnál. Ennek ellenére a DVSC adódott az első veszélyes helyzet, Varga Kevin jobbról érkező beadását Kyziridis az ötös sarkáról lőtte az oldalhálóba. A 26. percben gyors kontrát vezethetett a Debrecen, Babunski tette ki a labdát Kyziridisnek, ám a görög játékos 10 méterről csúnyán fölé durrantott. Nem sokra rá Babunski szerezhette volna meg a vezetést, de lövését Petkovic a kapufára tolta. Bár a Várda enyhe fölényben játszott, de a DVSC futballozott veszélyesebben, ha kicsit pontosabbak, már kétszer is betalálhattak volna. Félidő hajrájában sokkal kezdeményezőbb volt a Loki, ám az utolsó percekben a Kisvárda előtt adódtak helyzetek, Camaj akár előnyhöz is juttathatta volna csapatát. Gólt viszont nem láthatott a félidő végéig a Várkerti Stadionba kilátogató publikum.

Álomszerűen indult a második félidő: a 47. percben Dzsudzsák ugratta ki bal szélen Kyziridist, a Loki szélsője jobb külsővel passzolt a középen érkező Babunskihoz, aki hét méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (0-1). Próbált ritmust váltani a Kisvárda, ám a debreceni védelmen nem találták a rést, csak egy szögletet tudtak elérni, abból sem alakult ki helyzet. Lagator biztos pont volt a védelemben, vezére volt a hátsó négyesnek, nem lehetett átjátszani, jól olvasta a hazai támadásokat. Az 57. percben Varga Kevin tekert a tizenhatos sarkáról, ám kicsit rosszul célzott, a jobb kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret. Akcióból nem tudtak veszélyeztetni a szabolcsiak, így átlövésekkel próbálkoztak, tették ezt sikertelenül, Milosevicnek elvétve akadt dolga. Az idő vészesen fogyott a Kisvárda szempontjából, lépéskényszerben voltak, mentek is előre, de teljesen veszélytelenek voltak a kapura. A debreceniek azt játszották, amit kell, átadták a területet, szervezetten védekeztek és labdaszerzések után gyors kontrákkal operáltak. A mérkőzés hajrájában szinte egy térfélen zajlott a játék, ám a hazaiak sehogy sem találták a rést a hajdúsági falon, érett a DVSC első várkerti győzelme. A várda a hétperces hosszabbításban sem tudott betalálni, a DVSC mindhárom pontot begyűjtötte és lépett a dobogó 3. fokára.

Labdarúgó NB I 23. forduló

Kisvárda – DVSC: 0-1 (0-0)

Kisvárda: Petkovic – Hej, Kovacic, Leoni, Spasic – Karabeljov, Melnik, Mesanovic (Czérna 84′), Ötvös – Camaj (Ilievszki 72′), Makowski

Vezetőedző: Török László

DVSC: Milosevic – Romanchuk, Lagator, Deslandes, Ferenczi – Ojediran (Varga 72′), Loncar – Kyziridis (Sós 72′), Dzsudzsák (Dreskovic 89′), Varga K. (Bévárdi 89′) – Babunski (Mance 67′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerző: Babunski 47′

Forrás: demedia.hu

Játékbiznisz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek