Sport
2023-02-23

Ezüstérmes a kadet női kardcsapat az Eb-n

A DEAC vívója, Kónya Csenge ma a kadet kardcsapat tagjaként lépett pástra a Tallinnban zajló korosztályos vívó Európa-bajnokságon.

A Kónya Csenge, Domonkos Emese, Tóth Nadin, Csonka Dorottya alkotta csapat egészen elképesztő menetelésbe kezdett az Eb-n. A 16 között Izraelnek esélye sem volt a mieink ellen (45:12), majd Németország (45:20) és Lengyelország (45:34) legyőzésével jutott el a döntőig a magyar együttes. Kónya Csenge végig kiegyensúlyozottan teljesítve, egyetlen asszót sem veszítve segítette a válogatottat, hogy az aranyért vívjon.

A végső győzelemért az első helyen kiemelt Romániával kellett megküzdeni. A DEAC kardozója lépett először pástra, és 5:4-es vezetéssel adta át a helyét csapattársának. A folytatásban hol a magyar kvartett, hol az ellenfél vezetett, tehát egy darabig szoros volt a küzdelem. A negyedik asszótól a románok kezdtek egyre nagyobb fölényre szert tenni, már 10 tus is volt a különbség. A mieink próbálták a lépést tartani, de csak szorosabbá tudták tenni az állást. Románia lett az Európa-bajnok 45:40-es győzelmével, míg a mieink szépen csillogó ezüsttel térnek haza.

Forgalmi rend változás a Mikszáth Kálmán utcán

Természet

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek