Sport
2023-02-19

Következő megálló: Kőbánya- Kispest! – Robogjon tovább a Lokomotív!

Vasárnap 17:30-tól Kispesten vendégszerepel a cívisvárosi alakulat az NBI 20. fordulójában. A múlt hét szombati Paks elleni extázison túllépve nagyon fontos mérkőzés vár a DVSC-re.

A legutóbbi hazai mérkőzésen, a Nagyerdei Stadionban olyan dolog történt, amit rég nem láthatott már Loki szurkoló. Nem, nem az utolsó perces egyenlítés, majd az utolsó utáni perces győzelem az. (Egyébiránt ehhez kísértetiesen hasonló esemény volt, amikor 2019 februárjában előbb Tőzsér egyenlített a Ferencváros ellen, majd Zsóri zseniális, azóta Puskás Díjas találatával a 93. percben nyertünk a Nagyerdőn).

Úgy nyert a debreceni csapat, hogy finoman szólva sem játszott jól, sőt. Azonban ilyenkor nagy fegyvertény nyerni, amikor nem igazán megy, ilyenkor kell fogakat összeszorítva a végsőkig küzdeni.

Rengeteg volt a pontatlanság a fagyos talajon és egészen a második félidő derekáig kaput eltaláló lövést sem jegyezhettek fel a statisztikát készítő szakemberek. Egy dolog azonban végig ott parázslott a pályán: az akarat tüze.

Amikor Dzsudzsák Balázs remek akció végén nem talált a kapuba az utolsó negyedóra kezdetén, akkor joggal nyugtázta a lelátó népe:

„áh még szerencsénk sincs!”.

Fontos kiemelni, hogy a 37. életévében járó Dzsudzsák elképesztően motivált, továbbra is fantasztikus vezér a pályán, a szűnni nem akaró, jó értelemben vett makacsságát átvette az egész gárda. A hét elején Marco Rossi is elismerően szólt Balázsról a Debreceni Egyetemen tett látogatása során, tréfásan meg is jegyezte, mióta visszavonult a meggypirostól a 109-szeres válogatott legenda, még jobban is játszik, mint azelőtt.

A végeredmény és az utolsó percek eufóriája azóta mindenki számára ismert. Két középcsapat mérkőzése a hazai első osztályban erre képes. Egyetlen egy másik sport sincs a világon, ami ilyen mélyen érintené tömegek érzelmeit, mint a labdarúgás. Nem hiába a régi mondás: a futball, az futball a többi meg...

A Honvéd ellen nagyon kell figyelni Srdan Blagojevic fiainak, hiszen a legutóbbi egymás elleni mérkőzéseken rendszerint sok gól esett, bár az utolsó két debreceni meccsen a DVSC jött ki jól az „ütésváltásból”, 2022 tavaszán 4-2-es vereséget szenvedtünk a Bozsik Stadionban. Ha pusztán a tabellára tekintünk a 11. helyen szerénykedő Honvéd nem kellene, hogy akadályt jelentsen a dobogóért harcoló Lokinak. Ez azonban nem ennyire egyszerű kérdés, ebben a rendkívül kiélezett bajnokságban. A kispestiek egy utolsó nagy roham indítását kezdték meg az első osztályú tagság megőrzése érdekében, a legutóbbi fordulóban pontot is csentek a KTE otthonában.

A DVSC nem szabad, hogy az elmúlt hetek sikereinek csapdájába essen, a cél továbbra is a biztos bennmaradás kivívása, ehhez pedig az egyik kiesőjelölt otthonában is a legmagasabb koncentrációra lesz szükség a siker érdekében. Minél hamarabb bebiztosítja magát a csapat a bajnokságban, a fókusz annál inkább áthelyezhető – a szurkolók vágyait is beteljesítve – a Magyar Kupa menetelésre. Legyen így, érkezzen be ma este a 2-es vágányra a Lokomotív!
Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

Ősatom

Földközelben címmel megnyílt az idei első kiállítás a Modemben

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek