Sport
2023-01-02

Darrin Govens a DEAC-ban folytatja

Az NB I-ben és a magyar válogatottban már bizonyított, rutinos irányítóval erősíti meg keretét a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. Darrin Govens korábban Körmenden, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Székesfehérváron és Szegeden is megfordult a hazai pontvadászatban, utóbbi állomásán a 2020-21-es szezonban a bajnokság legértékesebb játékosának választották.

A 34 esztendős magyar és amerikai papírokkal is rendelkező irányító az elmúlt közel másfél esztendőben a francia első osztályban szerepelt, a Cholet Basket, a Limoges és a Nancy együtteseiben, utolsó bajnoki mérkőzését december 27-én játszotta.

-Keenan Gumbs távozását követően mindenképpen szerettük volna megerősíteni a keretünket, de nem akartunk kapkodni, csak azért, hogy újra négy idegenlégiósunk legyen. A lehetőségeinkhez mérten mindenképp olyan játékosban gondolkodtunk, aki tényleges erősítést jelent a klub számára, és egy olyan karaktert kerestünk, aki mind személyiségével, mind játékával képes lehet kihúzni a csapatot a gödörből. Azt gondolom, hogy Darrin Govenst idehaza senkinek sem kell bemutatni, nagyon örülök, hogy csatlakozott hozzánk, és bízom benne, hogy a segítségével sikerül majd elérnünk a szezon előtt kitűzött célt, a rájátszás kiharcolását. -mondta az új igazolással kapcsolatban Becsky István szakosztályvezető.

Govens hétfőn érkezik Debrecenbe, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően pedig csatlakozik is a csapathoz. Az új esztendő első mérkőzésén, január 7-én már pályára is léphet Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnokin.

 

Fiú az év első babája Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek