Sport
2022-12-28

Indul az alapszakasz második fele, a Sopront fogadja a DEAC

Csütörtökön újra hazai pályán szerepel a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, a 18 órától kezdődő összecsapáson az alapszakasz első felét a negyedik helyen záró Sopron lesz David Dedek együttesének ellenfele.

Az alapszakasz első körét a 11. pozícióban zárta a DEAC, így biztossá vált, hogy Polyákék lemaradnak a 2023-as Magyar Kupa döntőről. A bajnokságban azonban még komoly kihívások várnak a hajdúságra, hiszen a szezon előtt kitűzött rájátszás eléréséhez mihamarabb meg kell kezdeniük a felzárkózást a középmezőnyhöz. Ennek első lépéseként az aktuális kiírásban nagyszerűen teljesítő Sopront kellene legyőzniük az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A két gárda utoljára az első fordulóban találkozott egymással a hűség városában, az október eleji összecsapásban azonban nem sok köszönet volt a DEAC számára, hiszen az SKC 28 pontos vereséget mért a debreceniekre. Messzemenő következtetéseket mindenesetre nem szabad levonni az őszi bajnokiból, mint ahogy a csapatok örökmérlegéből sem, mely jelenleg 8 soproni és 7 cívisvárosi sikert mutat. Kosztasz Flevarakisz tanítványai a bajnokságban elfoglalt előkelő pozíciójukat elsősorban hazai teljesítményüknek köszönhetik, hiszen a Novomatic Arénában eddigi hét fellépésükből hatot is megnyertek, de jellemzően vendégként sem jönnek zavarba, hiszen otthonuktól távol is ötvenszázalékos mérleggel rendelkeznek.

Tóth Ádámék a pocsék szezonrajtot követően mindenesetre a közelmúltban már mutattak életjeleket, a legutóbbi öt mérkőzésükből hármat is megnyertek, ráadásul Keenan Gumbs sérülése, majd távozása miatt rendre csak három idegenlégióssal álltak fel. A Sopron elleni találkozó előtt még az is bizakodásra adhat okot, hogy a legutóbbi fordulót kihagyó Polyák László meggyógyult betegségéből, így a keretből „csak” a műtéte után lábadozó Garamvölgyi Ákos, valamint a térdproblémákkal küszködő Gáspár Mátyás hiányzik majd.

Petőfi 200

Méltóság

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek