Sport
2022-05-06

Ismét fiókcsapattal találkozik a DEAC

A harmadosztály hétvégi fordulójában az Újpest második csapatának otthonában lép pályára Sándor Tamás együttese.

Értékes pontokat hullajtottak a hétközi fordulóban egyetemistáink, ugyanis Sándor Tamás legényei döntetlennel zárták a szerdai városi derbit. A második félidő 65. percében még a kis Loki állt nyerésre, ám a csereként pályára lépő Sidibe a hosszabbításban megmentett egy pontot, miután értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. Nagy lehetőséget szalasztott el a DEAC, mert egy győzelemmel elléphetett volna riválisától, a szintén bajnoki ezüstre pályázó BKV-tól. A fővárosiak ugyanis váratlan vereséget szenvedtek a Tiszafüredtől, így négy fordulóval a bajnokság vége előtt hat egységnyire távolodhattak volna el az Előrétől.

Egy sajnálatos eset is történt a mérkőzésen, az első félidő közepén a kis Loki játékosa, Kovács Róbert súlyos sérülést szenvedett, akit mentővel szállítottak kórházba a pályáról. Az orvosi vizsgálat után kiderült, a fiatal játékos többszörös szárkapocscsont és sípcsonttörést szenvedett. Szerkesztőségünk minden munkatársa mielőbbi felépülést kíván Kovács Róbertnek!

Felgyorsultak az események, vasárnap újabb fordulót rendeznek a harmadosztályban, újra pályára lépnek a csapatok. A hét zárónapján ismét fiókcsapattal találkoznak az egyetemisták, ezúttal az Újpest második gárdájával csapnak össze a fővárosban. A lila-fehérek a mieinkkel ellentétben, sikeresen abszolválták a hétközi fordulót, 1-0-ra nyertek a Jászberény otthonában, mely győzelemnek köszönhetően megszilárdították 9. helyüket a tabellán.

A mieink legutóbb november elején mérkőztek meg az Újpesttel, az a találkozó kísértetiesen hasonlított a kis Loki elleni szerdai párharchoz. a lilák kerültek akkor is előnybe, de Székely góljával egy pontot végül megmentett csapatunk. Remélhetőleg, ezúttal nem kell izgulni és magabiztosan nyerik a mérkőzést egyetemistáink. Több botlás már nem fér bele, mert ha a BKV legyőzi a DVSC-t, elolvad az előny, veszélybe kerülhet a 2. hely. Bízunk abban, rendezik soraikat a fiúk és három ponttal térnek majd haza a fővárosból.

NB III. Keleti csoport 35. forduló

Újpest-II – DEAC

05.08. 11:00      Újpest Labdarúgó Sportcentruma

A német írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

Münchenben léphet pályára Tom Brady

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek