Sport
2022-04-16

Már csak egy győzelem kell

A DEAC férfi röplabdázói péntek este a Kistext csapatát fogadták a DESOK-ban. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot Fodor Antal legénysége kezdte jobban, hiszen kedden 3:2-re nyert a fővárosban.

A tegnapi összecsapást ellenfelünk 3:0-s sorozattal indította. Ezt követően sem akart összeállni a játékunk, 5:10-es eredménynél vezetőedzőnk időt kért. Willian vezérletével megkezdtük a felzárkózást (12:15), de a másik oldalon Reffatti próbálta megakadályozni a fordításunkat (15:21). A folytatásban a vendégek megőrizték az előnyüket, az első szettet Török Roland zárta le egy ásszal.

A második játszma során többet hibázott a Kistext, ennek köszönhetően folyamatosan duzzadt a fórunk (11:8). Gustavo jó megoldásainak hála közelítettünk az egyenlítés felé (19:14). A hátralévő időben Fazekas Balázs és Bagics Balázs villanásai is kellettek ahhoz, hogy ezt a periódust behúzzuk (25:20).

A harmadik etapban 4:4-es állást követően kicsit elléptünk (7:4). Egyre jobban elkaptuk a fonalat, emiatt nehezebb helyzetbe került a riválisunk (19:14). A végjátékban Willian ipari mennyiségben termelte a pontokat, végül Fazekas tett pontot ennek a játékrésznek a végére (25:16).

A negyedik felvonásban Remete László megoldása után 5:2 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később a Kistext 5:0-s szériával rukkolt elő (8:10), de szerencsére sikerült rendeznünk a sorainkat (11:10). Aztán nagy küzdelmet láthattak a drukkerek, hiába vezettünk többször is hárommal, Bunda Olivér tanítványai nem akartak megtörni. 24:21-nél meccslabdákhoz jutottunk, ám az első két eséllyel nem éltünk, de Remete blokkjának hála csak összejött a szép siker.

– Ismét egy nagyon fontos meccset nyertünk. Növeltük az előnyüket, és bízunk benne, hogy a következő fordulóban le tudjuk zárni a párharcot. Mindkét meccs kiélezett volt, a Kistext nagyon jól kezdett, de a csapatom bizonyította a küzdőképességét, ami elég lehet a harmadik győzelemhez is – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

A párharc hétfő este a Kistext csarnokában folytatódik. Amennyiben ezen a meccsen is diadalmaskodunk, megküzdhetünk az ötödik helyért.

Extraliga 5-8. helyért
DEAC-Kistext-Party.co 3:1 (19:25, 25:20, 25:16, 25:23)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a DEAC-nak.

Fotó: Derencsényi István

 

Fagyos éjszaka jön

Pintér Attila

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek