MegMinden
2024-04-28

Ryan Gosling

(kultura.hu)

Ryan Gosling kaszkadőrbőrbe bújva alázza a számítógépes filmtrükköket.

Egy kaszkadőr felrobban, lezuhan, nekimegy, pörög, ugrik, verekszik és lángol. Bátran szeli a habokat, de a szerelmet nem ússza meg.

Legalábbis ezt állítja a David Leitch rendezte akcióvígjáték, A kaszkadőr – angol címén The Fall Guy. A mindenhonnan leeső ember (Ryan Gosling) és a szexi első filmes rendező (Emily Blunt) robbanékony románca megmutatja, hogyan vall szerelmet hivatásának egy befutott akcióspecialista, aki szeret viccelődni, de utálja a CGI-t.

David Leitch főhőse, Colt Seavers, akit Ken rózsaszín pólóját maszatos Miami Vice-feliratú dzsekire váltva elevenít meg Ryan Gosling, óhatatlanul felidézi Brad Pitt figuráját. Az idősebb szupersztár Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című mesterművében játszotta el a férfit, aki a sztárok helyett esik le a lóról. A párhuzamot folytatva megállapíthatjuk, hogy

Tarantino kivételes rendező, aki kaszkadőrről is készít filmet, Leitch pedig kivételes kaszkadőr, aki filmet is rendez.

Ryan Gosling meg nem Brad Pitt, de ezt eddig is mindenki tudta. David Leitch egész biztosan, hiszen a Gyilkos járat (Bullet Train) című akciókomédiájában épp Brad Pitt játszotta a főszerepet.

Ráadásul, mielőtt a harcművészetekben is járatos Leitch rendezni kezdett volna, ötször volt Brad Pitt kaszkadőre. Sok más egyéb mellett két Jean-Claude Van Damme-filmben is vállalt ilyen feladatot, később két fontos filmes díjat kapott csapatával a A Bourne-ultimátum akciójeleneteiért. Aztán jött a John Wick című, sorozattá vált permanens akcióorgia Keanu Reevesszel, amelyben hivatalosan producerként szerepel, de a rendezésből is erősen kivette a részét. Ezzel állt át végleg a „sötét” oldalra, és már rég ő mondja meg, hogy kit és mikor gyújtsanak fel, vagy lökjenek le a száguldó vonatról. 

Az eredeti írást itt találja.

TTK Szakmai Nap: összekapcsolták a hallgatókat és a vállalatokat

A Debrecen nyerte a duatlon vegyes váltó ob-t

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek