MegMinden
2024-04-28

Luxus-légitársaság

(forbes.hu)

A hatezer dolláros kutyarepülőjegy és egyéb nyalánkságok.

Hamarosan elindítja szolgáltatásait a világ első kifejezetten kutyákra szakosodott luxus-légitársasága, a Bark Air. Egy egyirányú jegy New York és Los Angeles között hatezer dollárba kerül majd egy kutya és egy ember számára. Igény pedig valószínűleg lesz rá az Egyesült Államokban, ahol a 2022-es adatok szerint a háziállatpiac éves mérete a magyar GDP 77 százalékával egyenértékű.

Bár áprilisi tréfának tűnhetett elsőre, de nem az: idén május 23-án egy New York és Los Angeles közötti járattal megkezdi működését a világ első kifejezetten kutyák reptetésére szakosodott légitársasága, a Bark Air. Esetünkben a képi világ minden szónál többet elmond, ezért érkezzen is ide az írás elejére a cég egyperces reklámfilmje:

„The first ever in-air dog park” – nem kicsit tűnik polgárpukkasztónak a dolog. A légitársaságot a már jól bejáratott kutyaeledelekre, fogápolási termékekre és játékokra szakosodott vállalkozás, a Bark Inc. és a Talon Air néven futó private jet charter vállalat hozta létre.

A normál körülmények között 14 embernek helyet adó luxusrepülőgépen egyszerre tíz ember és tíz kutya utas utazhat. Vagyis bocsánat, a társaság narratívája szerint, és ez a honlap foglalási részén is így van, ezen a járaton a kutyáké az elsőbbség.

Heti egy járat közlekedik majd mindkét irányba New York és Los Angeles között, míg kéthetente indul szintén oda-vissza a New York-London járat.

Az egyirányú jegy ára egy kutya és egy ember számára hatezer dollár az Egyesült Államokon belüli, míg nyolcezer dollár a transzkontinentális járatra. Ahogy a vállalkozás honlapját – leesett állal – figyelgettem, a jegyek nagyon szépen fogynak a nyári hónapokra. Kutyajátszótér, halk zene, langyos levendulás frissítőkendő, kár is ragozni a négylábú ügyfelekkel való törődés szintjét tovább, az írás eleji kisfilm jól bemutatja a szolgáltatás minőségét.

A cégvezető még rá is játszik a dolog ellentétes oldalára, amikor „lement kutyába” egy négyórás konvencionális háziállat stílusú repülés erejéig.

Az eredeti írást itt találja.

Past and future séta a Köztemetőben

TTK Szakmai Nap: összekapcsolták a hallgatókat és a vállalatokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek