MegMinden
2024-04-08

gmail

(femina.hu)

Mielőtt törölné a Gmail az összes leveledet, ezt tedd meg.

Mielőtt törölné a Gmail az összes leveledet, ezt tedd meg: pillanatok alatt felszabadul a tárhely

Nagyon gyorsan jelentős tárhelyet lehet felszabadítani a Gmail felületén ezekkel a módszerekkel.

A Google 15 GB digitális tárhelyet kínál ingyen. Ez magában foglal mindent a Gmailben, a Google Drive-ban és a Google Fotókban. Sok ingyenes hely, de ami belekerül a Google ökoszisztémájába - különösen, ha valakinek a telefonja automatikusan menti az adatait a Google felhőbe -, az gyorsan megtelíti.

A Gmail-tárhely felszabadítása

Aki eléri a felső határt, az nem fog tudni semmit sem hozzáadni a Google Drive-hoz, nem tud új fényképeket menteni, e-maileket küldeni és fogadni sem - bizonyos idő után a Google az összes levelet végleg törölheti, ha túl sokáig van tele a fiók, erről korábban írtunk.

Mindenesetre a Google figyelmeztetéseket küld, amikor már vészesen fogy a tárhely, de ez könnyen elkerülhető, hiszen néhány trükkel bárki felszabadíthat magának tárhelyet. 

A legegyszerűbb módja a tárhely felszabadításának a Gmailben, a levelek tömeges törlése a postaládában. Menj a Promóciók és a Közösségi fülre, válaszd ki az összes üzenetet a bal felső sarokban található jelölőnégyzettel, majd kattints a törlés gombra. (szemeteskosár gomb).

Az egyetlen probléma ezzel a módszerrel az, hogy valószínűleg vannak olyan üzenetek is, amelyeket meg szeretnénk tartani. Ha például valaki sokat vásárol az interneten, jó, ha megőrzi az összes számlát. 

A másik módszer, hogy rendezd a levelezéseidet e-mail-cím szerint. A spamüzeneteket általában más e-mail címről küldik, mint a valóban hasznos információkat, például a nyugtákat vagy a rendeléseket. Amint kiderül, hogy mely e-mail címeket lehet figyelmen kívül hagyni, azokat törölheti bárki anélkül, hogy megszabadulna azoktól, amelyeket meg akar tartani. Csak másold és illesszed be a gyanús e-mail címet a keresősávba, majd tömegesen töröld az összeset, ami felugrik.

Az eredeti írást itt találja.

Csonka Valter 1966-2024

A 40 éves Dream Theater újra Budapesten koncertezik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek