MegMinden
2024-02-09

Döbbenetes

(origo.hu)

Elveszett emberi civilizációt találtak Amerikában.

Rendkívül ősi, a legendás Stonehenge-re emlékeztető építményt találtak az amerikai Michigan-tó mélyén.

A festői szépségű Grand Traverse-öböl vizei egykor nyüzsögtek a kereskedelmi hajóktól, a térség fontos kereskedelmi útvonalnak számított. Emiatt a mélyben számos roncs találhat, a környék kedvelt célpontja a régészeknek és kincsvadászoknak.

Mark Holley, az Északnyugat-Michigani Egyetem munkatársa és kollégái szintén hajóroncsok után kutattak, amikor 12 méter mélyen egy masztodont ábrázoló faragványra bukkantak. Kiderült, hogy az alkotás egy nagyobb, kiterjedtebb, 1,6 kilométer hosszú építmény része.

A kövekből kialakított épületkomplexum a becslések alapján 9000 éves lehet.EZ AZT JELENTI, HOGY CSAKNEM 4000 ÉVVEL IDŐSEBB A STONEHENGE-NÉL.Ekkor a Grand Traverse-öblöt még nem borította víz, a környék szárazföldnek számított.

A felfedezést már többször felkapta a média, ugyanakkor Holley szerint sok téves információ kering a rejtélyes helyről. A hírek ellenére az építményhez nem tartozik henge, kövei kicsik, és nem megalitikus szerkezetű, mint a Stonehenge.

Már találtak korábban egy hasonló ősi építményt a közelben

Nem a Michigan-tó az egyetlen az Észak-Amerikában található Nagy-tavak közül, amelynek mélyén ősi, elveszett civilizáció nyomaira bukkannak. Legutóbb a Huron-tóban találtak egy olyan struktúrát, amely kétszer idősebb a Stonehenge-nél, és az egyiptomi Nagy Piramisoknál.AZ ÉPÜLET EGYFAJTA ZSÁKUTCÁBA VEZETŐ FOLYOSÓ VOLT, ÉS VÉLHETŐEN AZT A CÉLT SZOLGÁLTA, HOGY CSAPDÁBA EJTSÉK VELE AZ ŰZÖTT VADAKAT.Nem kizárható, hogy a Grand Traverse-öbölben található lelőhely hasonló vadászati funkciót töltött be.

Az eredeti írást itt találja.

Társadalmi egyeztetés a Zöld Kódexről

Homokból kővárárat? – az arab labdarúgás-építő modell

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek