MegMinden
2024-01-29

Siker

(magyar.film.hu)

Triesztben és Izmirben is magyar filmeket díjaztak.

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő a trieszti fesztiválról négy trófeát is elhozott, míg Az unokát és a Larry-t a törökországi Izmir nemzetközi filmfesztiválján díjazták.

Két nemzetközi filmfesztivál is magyar sikerekkel zárult a hétvégén. Az Elfogy a levegő a 35. alkalommal megrendezett trieszti filmfesztiválon, mely a közép-európai filmesek tekintélyes filmszakmai fóruma is egyben, a közönségdíj mellett a Cineuropa és a Central European Initiative zsűrijének díját is megkapta a versenyprogram legjobb játékfilmjeként. Krasznahorkai Ágnest a film főszerepében nyújtott alakításáért elismerő oklevéllel méltatta a nemzetközi szakmai zsűri.

Moldovai Katalin első mozifilmje, az Elfogy a levegő a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, forgatókönyvét a rendező Palóczi Zitával közösen írta. A nagy presztízsű torontói fesztiválon tartott tavalyi világpremierje óta nagy sikerrel szerepel a seregszemléken, Varsóban, a franciaországi Arras-ban, Thesszalonikiben és legutóbb Mannheimben is rangos díjakkal ismerték el. Moldovai Katalin személyesen vette át a díjakat a hétvégén Triesztben. A filmről itt olvasható kritikánk. 

Az eredeti írást itt találja.

A mizogínia ellen szólal fel a Ministry az új B.D.E. című dalban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek