MegMinden
2024-01-26

Klopp

(nso.hu)

"Az idény végeztével távozok a klubtól."

Az angol élvonalban (Premier League) szereplő Liverpool hivatalos X-oldalán megjelent videóban jelentette be Jürgen Klopp, a csapat vezetőedzője, hogy a jelenleg zajló évad végén távozik a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató hatszoros BL/BEK-győztestől.

„Igen, el kell mondanom – fogalmazott Jürgen Klopp. – Az idény végeztével távozok a klubtól. Megértem, hogy ez sokaknak sokkot fog okozni így első hallásra, de meg tudom magyarázni, legalábbis megpróbálom megmagyarázni. Mindent szeretek ezzel a klubbal, a várossal és a szurkolókkal kapcsolatban. Ennek tudatában a döntésem azt mutatja, hogy meggyőződtem a lépésem helyességéről. A helyzet az, hogy kezdek kifogyni az energiából. Félreértés ne essék, most még teljesen jól vagyok, ám már egy jó ideje tudom, hogy előbb-utóbb ezt be kell majd jelentenem. Szóval most még jól vagyok, de azt is tudom, hogy ezt a munkát nem tudom vég nélkül megismételni. Az együtt töltött idő, az együtt átélt élmények és sikerek, illetve az irántatok érzett tisztelet és szeretet tükrében a legkevesebb, amivel tartozom nektek, az maga az igazság.”

Jürgen Klopp 2015-ben vette át a Liverpool irányítását, s a „vörösök” élén egy angol bajnoki címet, egy Bajnokok Ligáját, egy-egy FA-kupát és Ligakupát, egy európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnoki címet is nyert, míg a nemzetközi szövetség (FIFA) 2019-ben és 2020-ban őt választotta meg az év legjobb edzőjének.

Az 56 esztendős szakember az évek során már többször utalt arra, hogy egy adott ponton szünetet fog tartani edzői pályafutásában, hogy a családjára és a pihenésre fókuszáljon. Jelenlegi kontraktusa 2026-ig érvényes a Liverpoolnál.

Az eredeti írást itt találja.

Messenger

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek