MegMinden
2023-10-30

Meta

(forbes.hu)

Itt a bejelentés: jön a fizetős Facebook és Instagram.

A Facebook anyacége, a Meta bejelentette, hogy összhangban az EU-s szabályozással, a 18 éven aluliak számára nem lesznek elérhetőek a hirdetései. Ezzel párhuzamosan be is vezetik a fizetős hozzáférést a platformjaikhoz.

A Meta-platformok, így a Facebook és az Instagram, leállítják a hirdetések megjelenítését az európai tizenévesek számára a hétfőn bejelentett terv részeként, az EU szabályozásának való megfelelés érdekében. Ezzel párhuzamosan

új, előfizetéses változatokat indítanak közösségimédia-termékeikből.

A terv értelmében az Európai Unióban (és az EGT-tagállamokban valamint Svájcban) ideiglenesen felfüggesztenék a hirdetések megjelenítését minden 18 év alatti felhasználó számára.

A 18 év feletti felhasználóknak választási lehetőséget kínálunk: vagy elviselik a hirdetéseket vagy fizethetnek azért, hogy reklámok nélkül használják a Facebookot és az Instagramot. Az árazás attól függ, milyen eszközről használják a platformokat.

Reklámmentes Facebook asztali gépről: havi 9,99 euró (3817 forint) lesz.
Mobileszközökről 12,99 euró (4963 forint) lesz az új szolgáltatás havi díja*.

Nemcsak reklámmentességet ad a Meta azoknak, akik előfizetnek, hanem – az EU-s joggal immár összeegyeztethetően – azt is, hogy a fizetős júzerek adatait nem fogja felhasználni.

A Meta szóvivője elmondta, hogy a vállalat az elkövetkező hetekben kínálja majd az előfizetési lehetőséget az európai felhasználóknak. A reklámok szüneteltetése a 18 év alatti felhasználók számára a november 6-i héten kezdődik.

A jelenlegi árszabás eszközökre és nem platformokra vonatkozik – legalább is jövő márciusig 1-ig. Onnantól minden egyes új bekapcsolt, reklámmentes fiókért 6 illetve 8 eurót kell majd fizetni havonta, annak függvényében, hogy mobilról vagy asztali gépről jelentkezünk-e be.

* A megjelenés után nem sokkal helyesbítettük a cikket: a Meta a fizetős felhasználók adatait nem fogja használni.

Az eredeti írást itt találja.

SAJTÓVISSZHANG A BL-BRAVÚR UTÁN

Létrejött az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek