MegMinden
2023-09-24

Angol foci

(mandiner.hu)

Szoboszlai Dominik kell a Liverpool meneteléséhez!

Ha nincs a pályán Szobo, nyögvenyelősen megy a Poolnak, ez beigazolódott a Linz elleni Európa Liga-mérkőzésen is. Naná, hogy a West Ham elleni rangadón újra a kezdőcsapatba állítja honfitársunkat Jürgen Klopp!

Mint ismert, a LASK ellen alaposan felforgatott csapattal állt ki a Liverpool, Klopp mester gyorsan leszögezte: természetesen nem az ellenfelet becsülik le, sokkal inkább pihentetni szeretne jó néhány kulcsjátékosát. Ennek jegyében a linzi találkozón kimaradt a kezdőből – többek között – Alisson, Andrew Robertson, Joel Matip, Alexis MacAllister, Curtis Jones, Szoboszlai Dominik, Diogo Jota, Cody Gakpo és Mohamed Szalah is.

Ezzel együtt meglepő volt, hogy a hazaiak szereztek vezetést, Jürgen Klopp rájött, hogy ennek fele sem tréfa, ezért a 60. percben pályára küldte az argentin világbajnok MacAllistert és Dominikot is – később Szalah, majd Matip is pályára lépett. 

A vérfrissítésnek köszönhetően fordított a Liverpool, és egyben bebizonyosodott: bizony vannak kihagyhatatlan futballisták a csapatból – és ma már ezek közé tartozik a magyar válogatott kapitánya is!

Szoboszlai egyébként az Európa Liga-találkozó és a West Ham elleni bajnoki között interjút adott az FC Liverpoool honlapjának, melynek apropóját többek között az adta, hogy ő lett augusztus hónap legjobbja a Mersey-parti klubnál. 

(Ezt igazolja, hogy a Liverpool hivatalos ajándékboltjában Dominik meze a legkelendőbb áru).

Szobo az interjú során elmondta: számára hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagymúltú klubban, igazi világsztárok között futballozhat, „számomra ez egy álom beteljesülése!”

A West Ham United elleni bajnoki azért is lesz pikáns számára, hiszen nem sokon múlt, hogy a nyáron a londoni klub játékosa legyen, mivel ők is kitartóan harcoltak érte. „Jó lenne, ha egyszer nem hátrányból kellene fordítanunk” – utalt Dominik arra, hogy 

a bajnokságban a Bournemouth, a Newcastle United és a Wolverhampton ellen is az ellenfél szerezte az első gólt, és ez ugye, igaz volt a Linz elleni EL-meccsen is. 

„De ha ez a specialitásunk, állunk elébe!” – jegyezte meg Szoboszlai.

A West Ham elleni bajnokira már a komplett kezdőcsapattal tud kiállni a Liverpool, hiszen visszatérhet a védelembe az eltiltott csapatkapitány, Virgil van Dijk, valamint Ibrahima Konaté, a mérkőzés 15 órakor kezdődik, amelyet a mandiner.hu-n élőben közvetítünk! 

Az eredeti írást itt találja.

Benyáts Balázs

A realitás győzött az álmok felett

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek