MegMinden
2023-06-13

Treat Williams

(port.hu)

Meghalt Treat Williams, a Hair sztárja

71 éves korában, motorbalesetben elhunyt Treat Williams.

A Hair sztárja, aki az utóbbi időkben olyan tévésorozatokban játszott, mint a Zsaruvér vagy az  Everwood, egy Vermontban történt motorbalesetben vesztette életét - erősítette meg a hírt ügynöke, Barry McPherson a CNN-nek. Treat Williams 71 éves volt.

Jacob Gribble, a vermonti Dorset tűzoltóparancsnoka a People-nek elmondta, hogy a baleset hétfő délután 5 óra körül történt a város közelében. Egy autó sofőrje kanyarodás közben valószínűleg nem vette észre a Williams által vezetett motorkerékpárt, és elütötte őt. A 71 éves filmszínészt az Albany Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A Connecticut állambeli Rowaytonban született Richard Treat Williams színészetet tanult a főiskolán, és nem sokkal a diploma megszerzése után New Yorkba költözött. Számos darabban szerepelt a Broadway-n, egyik legjelentősebb alakítása a Grease-ben volt, ahol először John Travolta beugró szerepét kapta meg, később már ő alakította Danny Zukót.

Williams filmes karrierje során 1979-ben Milos Forman rendező Hair című musical adaptációjában kapott szerepet, majd két évvel később egy másik A-listás rendező, Sidney Lumet mellett játszott az A város hercege című bűnügyi drámában. A későbbiekben olyan alkotásokban működött közre, mint a Volt egyszer egy Amerika, a Mulholland - Gyilkos negyedAz ördög maga, a Titkos társaság vagy a Bűnös viszonyok. Emlékezetes alakításai között szerepelt még az 1985-ben bemutatott Sima száj című romantikus dráma, amelyben Laura Dern partnerét játszotta, és a kilencvenes évek egyik kultfilmje, a Kísértethajó is, amit Stephen Sommers rendezett.

2002 és 2006 között az Everwood című televíziós sorozat főszereplője volt, egy manhattani agysebészt alakított, aki felesége halála után Coloradóba költözteti a családját. A négy évadon át tartó szériáért a hollywoodi színészek céhe (SGA) díjára is jelölték. Williams további számos tévésorozatban feltűnt, köztük a Good Advice, a Testvérek, a Vihar, a Fejjel a falnak, a Különleges ügyosztályA nagy svindli és a Lángoló Chicago című szériákban.

Felesége, Pam Van Sant, és gyermekeik, Gil és Elinor Williams gyászolják.

Az eredeti írást itt találja.

Puskás Andrea-Lente Lajos

Partifecske

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek