MegMinden
2023-06-12

Dominik

(borsonline.hu)

Szoboszlai egymaga annyit ér, mint a teljes montenegrói válogatott.

Június 17-én, szombaton a magyar labdarúgó-válogatott Montenegróba utazik Európa-bajnoki selejtezőre. A találkozót jobb esélyekkel várhatják Marco Rossi tanítványai, Szoboszlai Dominik értéke csaknem annyi, mint a teljes montenegrói kereté.

Közel három hónapos kihagyás után folytatódik a magyar labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnoki selejtezősorozat, Marco Rossiék ellenfele első körben Montenegró lesz (június 17, szombat 18:00).

A montenegrói együttes egygólos győzelemmel kezdett Bulgária ellen idegenben, ezt követte hazai pályán egy 2-0-s vereség Szerbia ellen, most ismét hazai környezetben fogadja a G-csoport másik nagy esélyesét, a magyarokat. A mieink március 27-én rendkívül magabiztos győzelemmel rajtoltak Bulgária ellen (3-0) a telt házas Puskás Arénában.

Rossiék ennek a találkozónak is az esélyesének számítanak. A magyar válogatott keretének összértéke 113 millió euró (41 milliárd forint) a Transfermarkt becslése szerint, Montenegró ezzel szemben 46,5 millió eurós (17 milliárd forint) értékkel büszkélkedhet, a magyarok kerete papíron kétszer erősebb, mint a montenegróié. Érdekesség, hogy Szoboszlai Dominik egyedül majdnem annyit ér, mint a piros mezes csapat, az RB Leipzig 22 éves futballistáját 40 millió euróra (14,5 milliárd forint) taksálják.

A hazaiak legértékesebb játékosa Stefan Szavics és Adam Marusics 7,5 millió euróval (2,7 milliárd forint), előbbi középhátvéd 2015 óta az Atlético Madridot erősíti, utóbbi a Lazio szélsője, viszont sérülése miatt könnyen lehet, hogy lemarad az összecsapásról. Rajtuk kívül a Celtic balszélsőjére, Sead Hakszabanovicsra és a spanyol élvonalbeli Sporting Gijón középcsatárára, Uros Djurdjevicsre kell jobban odafigyelni.

A magyaroknál Szoboszlai mellett Szalai Attilát (14 millió euró/5 milliárd forint), Willi Orbánt (10 millió euró/3,6 milliárd forint), Sallai Rolandot (10 millió euró/3,6 milliárd forint) és Kerkez Milost (10 millió euró, 3,6 milliárd forint) is többre tartják, mint Szavicsot és Marusicsot.

Az eredeti írást itt találja.

Új vesét és új életet kapott Debrecenben

Dzsudzsák ma bejelentette...

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek