MegMinden
2023-04-14

Twitter

(origo.hu)

A Twitter nem létezik többé, titokzatos dolgok zajlanak a háttérben.

Szinte véletlenül derült ki, hogy a Twitter nem létezik többé, mint önálló vállalat. Az Elon Musk által irányított közösségimédia-óriás ugyanis formálisan beolvadt egy titokzatos, X Corp. nevű, újonnan alapított cégbe, amely szintén Muskhoz kötődik. Ez pedig felveti a kérdést, hogy a milliárdos mit tervez a jövőben a Twitterrel.

A Twitter már nem létezik önálló vállalatként. Ez derül ki abból az április 4-i dokumentumból, amelyet egy kaliforniai bíróságon nyújtottak be egy perben. A pert Laura Loomer konzervatív aktivista indította a társaság és annak korábbi vezetője, Jack Dorsey ellen – írja a Los Angeles Times.

A PAPÍROK SZERINT UGYANIS A TWITTER TELJES TITOKBAN BEOLVADT AZ X CORP. NEVŰ CÉGBE, AMELY SZINTÉN ELON MUSKHOZ KÖTŐDIK.

Egyelőre nem világos, hogy ez a változás mit jelent majd a Twitter számára. A közösségimédia-platform ugyanis már eddig is számos átalakításon ment keresztül, mióta Musk tavaly 44 milliárd dollárért felvásárolta. A Tesla alapítója korábban utalt arra, hogy a Twitter megvásárlása lendületet adhatna az X-nek, amelyet ő egy „mindenre kiterjedő alkalmazásnak" nevezett.

Musk korábban arról beszélt, hogyAZ X-ET A KÍNAI WECHATHEZ HASONLÓ SZUPERALKALMAZÁSKÉNT KÉPZELNÉ EL, AMELYET SZÁMOS CÉLRA HASZNÁLNAK AZ ÜZENETKÜLDÉSTŐL A JEGYFOGLALÁSON ÁT AZ ONLINE FIZETÉSIG.

A világ második leggazdagabb embere még tavaly áprilisban hozott létre egy X Holdings nevű céget, azonban az X Corp. csak idén március 9-én alakult meg, Nevada államban. A Twitterrel való egyesülésről szóló dokumentumokat március 15-én nyújtották be. Az X Corp. hivatalos anyacége az X Holdings Corp. nevű társaság, melyet szintén a múlt hónapban alapítottak. Mindkét vállalatnak Elon Musk az elnöke.

A Bloomberg Intelligence elemzője, Mandeep Singh úgy látja,MUSK MEGKÍSÉRELHET LÉTREHOZNI EGY OLYAN ÓRIÁSI HOLDINGOT, MINT A GOOGLE MÖGÖTT ÁLLÓ ALPHABET.A szakértő azonban szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy megvalósítható-e egy igazi szuperalkalmazás, a Twitterre alapozva. Az Alphabet és a Meta (Facebook) is küszködnek ugyanis azzal, hogy mindenre kiterjedő platformot alakítsanak ki.

 

Az eredeti írást itt találja.

Lali király

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek