MegMinden
2022-12-24

Maxi Jazz

(liner.hu)

Elhunyt a Faithless legendás énekese.

65 éves korában érte utol a Faithless énekesét, akit az egész világ ismert, rengetegen rajongtak érte, de a zenei által velünk marad.

A Faithless az elmúlt évtizedek egyik leghíresebb zenekarává vált, aminek Maxi Jazz volt az énekese. Nagy utat járt be, és sokan csak most döbbennek rá, hogy 65 éves volt, mivel mintha még mindig csak a 2000-es évek elejéről emlékeznénk rá.

Egy igen emlékezetes és furcsa korban látta meg a napvilágot az 50-es évek utolsó felében, Londonban. A 60-as években teljesen más volt gyereknek lenni, mint manapság, mintha dimenziót ugrottunk volna.

A zene azonban akkor is zene volt, bár Maxi Jazz csak a 80-as évek elejétől kezdett aktív lenni. 1983-ban indult be az igazi pályafutása, ami egészen halála pillanatáig tartott, mely sokat adott hozzá az egyedi karakteréhez.

Halálát december 24-én jelentették be, amiről a BBC is beszámolt. Az énekes 23-án hajtotta örök álomra a fejét, békés körülmények között a dél-londoni otthonában. A hivatalos közlemény szerint péntek este érte utol a halál álmában, nem szenvedett.

A Faithless 1995-ben alakult, mely úttörőnek bizonyult, és számos nagy koncertet rendeztek. Jazz imádta a futballt, a Crystal Palace FC-ért rajongott, aminek 2012-ben a társigazgatója lett, mely szintén érdekes kihívás volt számára.

A Premier League-ben szereplő klub rajongói is szerették, és a legendás zenész rendszeres vendég volt a stadionban, a Selhurst Parkban. Alább pedig azt a dalát hallhatjuk, amivel gyakorlatilag abszolúte legendává vált, és a mai napig játsszák a klubok.

 

Az eredeti írást itt találja.

Megyeri híd

Erdő Péter: Jézus szeretetével legyőzte a világot

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek