MegMinden
2022-07-11

Lost

(port.hu)

Végre megmagyarázták a Lost végét.

Annak idején mindenki gyűlölte a misztikus sorozat befejezését – de könnyen lehet, hogy azért, mert senki sem értette rendesen.

Újból felbukkant a neten egy páréves cikk, amit a Lost – Eltűntek című, sokáig nálunk is népszerű sorozat befejeztének évfordulója alkalmából írtak, és amelyben maga az egyik kreátor, Damon Lindelof, illetve a széria két színésze, Evangeline Lilly és Jorge Garcia magyarázta el, hogy értsük jól a szinte mindenki által „zavaros marhaság”-nak tartott zárlatot.

Először is: aki azt gondolta, hogy az a megfejtés, hogy minden karakter végig halott volt, hatalmasat téved. Miután ugyanis az Elizabeth Mitchell által alakított Juliet az ötödik évad végén a hetvenes években ragad, felrobbant egy hidrogénbombát, hogy így előzze meg a kulcsfontosságú bunkerekben zajló kísérleteket, hogy az Oceanic 815-ös járat ne zuhanjon le a szigeten.

Az ezt követő utolsó évadban pedig felváltva mutatják a szigeten zajló eseményeket és azokat az alternatív történéseket, amelyekről kiderült, hogy nem flashbackek vagy flashforwardok, hanem a figurák életét mutatják be egy másik valóságban. A nézők tehát majdnem végig azt láthatták, hogy hőseink Los Angelesben bandáznak egymással, és fogalmuk nincs az ötödik évad történéseiről.

Ez a szál tehát azt mutatta be, mi lett volna, ha a 815-ös járat biztonságban landol. Végül azonban, a legutolsó jelenetben minden karakter összegyűlt, és felelevenítették a szigeten közösen töltött időszakot. Ebből derült ki, hogy ezekben az alternatív jelenetekben valójában a hősök halottak voltak. Ez afféle purgatórium volt, ahol a túlélők és az elhunytak mind össze tudtak gyűlni.

Tehát a lényeg:

nem végig volt halott mindenki,

csak ezeknek a jeleneteknek a karakterei. Minden, ami a szigeten történt az ötödik évadban (és előtte), valóban megtörtént (a zuhanás, a bunkerek, a füstszörny, maga a sziget mind igazi). Az alternatív valóság egy olyan közös másvilágot mutatott be, amit a figurák saját maguknak hoztak létre, mivel mindannyiuk életében fontos szerepet játszott a zuhanás és a szigeten töltött idő.

A templomi zárójelenetben tehát élő és halott figurákat egyaránt láthatunk, azaz Kate, Sawyer és Claire például ezt követően is élik tovább az életüket.

Reméljük, most már minden világos!

 

Az eredeti írást itt találja.

Labdarúgás: Világbajnok magyar orvosok

Zenés-irodalmi színpad a Campus Fesztiválon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek