MegMinden
2022-06-30

Bringa

(egeszsegessportolas.blog.hu)

A bringázás nélkülözhetetlen kellékei.

Tárca, telefon, szemüveg, lakáskulcs, kocsikulcs. Szinte mindenkinek van egy mantrája, amivel otthonról elinduláskor ellenőrzi, hogy minden fontos dolgot visz-e magával. Jó esetben ezek a holmik férfiak esetén egy stílusos táskában vannak, míg rosszabb esetben a nadrág zsebeibe tömködve. Mi a helyzet azonban, ha bringázni indulunk?

Ahogy beletanul az ember az országúti bringázásba, rájön, hogy az elején jó pár olyan dolgot is magával cipelt, amelyek nélkülözhetőek egy-egy tekerés alkalmával.

Meg persze rájön arra is, hogy pár dolog fontos, még ha nem is gondolt rájuk korábban. Optimális esetben pedig kialakul az egyensúly és a bringázás során mindig nálunk lévő dolgok köre.

Ezek három csoportra oszthatóak: a mindig nálunk lévő holmik mellett a tárcában és a mez zsebeiben, illetve a bringa kicsi táskáiban elkülönülnek a kerékpárhoz, valamint a frissítéshez, tápanyagpótláshoz kapcsolódó dolgok.

1. Fontos apróságok

Ezek azok, amik nélkül egyébként sem indulnánk el. Egy kifejezetten bringásoknak készült tárcában viszem magammal az alábbi, valóban nélkülözhetetlen dolgokat: lakáskulcs (ezt nálam a kapunyitó váltja ki), a személyit, lakcím- és bankkártyákat is tartalmazó kártyatartómaszk (amely az utóbbi két évben költözött be a tárcába), illetve a telefonom.

A különböző nyomkövető, telefonkövető alkalmazásoktól kiráz a hideg, de indulás előtt a feleségemnek mindig elmondom, hogy merre megyek aznap.

2. A bringához kapcsolódó cuccok

Egy műszaki hiba vagy defekt soha nem jön jókor, de még rosszabb a helyzet, ha nincs nálunk semmi, amivel orvosolhatnánk a problémát. Ennek érdekében mindig magammal viszek egy kerékpáros multiszerszámot, egy defekjavító készletet, valamint egy mini pumpát.

Ezek megvétele egy pár ezer forintos beruházás és nagyon sok apróbb műszaki hiba javítható a segítségükkel.

3. Evés-ivás

Minél többet bringázom, annál inkább látom, hogy a megfelelő hidratálás és minőségi tápanyag-pótlás mennyire fontos. Általában két kulacsot viszek magammal, az egyikbe sima csapvizet töltök, míg a másikba az aznapi távtól függően HEED vagy Perpetuem sportital kerül a Hammer Nutritiontől.

Az elégetett kalóriákat házi készítésű ricecake, banán, zabszelet vagy Hammer Bar segítségével pótolom menet közben, illetve mindig van nálam egy-két „biztonsági” zselé is. Ezeket gyakran csak „megutaztatom”, de megnyugtat a tudat, hogy nálam vannak.

Előfordult már pár alkalommal eléhezés, ezek a gélek pedig mindig adtak annyi energiát, hogy hazaérjek velük.

Nagyjából ez az én úticsomagom, amelyeket a nyeregtáskában, a kulacstartókban és a mez zsebeiben el tudok helyezni.

Ti mit visztek magatokkal egy-egy tekerésre?

Az eredeti írást itt találja.

Szingli

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek