MegMinden
2022-03-19

Pátkai Rozina

(Facebook)

A Minka és a Tilos csillagon ősbemutatója ez a koncert

“A zavaros őrület egyben marad, és odafigyelő hallgatást megkívánva egy sajátos értelmezésrendszerrel gazdagítja a magyar irodalmat.” - írja az Élet és Irodalom hasábjain Végső Zoltán zenekritikus az első Minka-lemezről, amely 2021 tavaszán jelent meg. Ezt követte ugyanabban az évben a még bátrabb és még formabontóbb Tilos csillagon, amely után már igazán sejteni lehet, hogy Pátkai Rozina ex-bossa nova énekesnő végleg szakított a tradicionális zenei formákkal és műfajokkal: megtalálta saját hangját.

E két emblematikus lemez – a Minka és a Tilos csillagon ősbemutatója ez a koncert, melynek közreműködői a magyar kortárs könnyű- és jazz-zenei élet kiemelkedő egyéniségei, akik nem csak hazánkban, hanem külföldön is egyre ismertebb előadók a Mörk illetve a Modern Art Orchestra zenekarok tagjaiként.
Olykor táncolható, máskor elgondolkodtató zenei fordulatok követik egymást, zajongások és felidézhető dallamfordulatok váltakoznak a legismer-tebb költőink – Weöres Sándor, Pilinszky János, Babits Mihály, Ady Endre, Czóbel Minka, Nemes Nagy Ágnes, Víg Mihály verseivel.
Pátkai Rozina – ének
Ávéd János – szaxofon
ifj. Tóth István – basszusgitár
Dóczi Bence – gitár, szintetizátorok
Fenyvesi Márton - laptop
Szabó Dániel Ferenc – dob
Székács Dániel – VJ

2022. MÁRCIUS 31., CSÜTÖRTÖK, 20:00

Pátkai Rozina MINKA: Versek és elektronika

Nagyerdei Víztorony

Az eredeti írást itt találja.

Apolló Mozi

Esti Kornél dal és klippremier

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek