MegMinden
2021-09-26

Sascha Mölders

(forbes.hu)

A német focista, aki pénzt csinál az aputestéből

Sascha Mölders a harmadosztályban játszva is az egyik legszórakoztatóbb figurája a német futballnak, aki előszeretettel sziporkázik a meccsek utáni interjúiban. A csapatában 36 évesen és jelentős súlyfelesleggel együtt is meghatározó személyiség, a szurkolók imádják – ebből pedig már a pályán kívül is pénzt csinál.

Nem kell feltétlenül hatalmas karrier ahhoz, hogy valaki legendává váljon. Persze, a tv-ben Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic megmozdulásait mutogatják majd évtizedek múltán is, de nem csak a zseniális megmozdulások és gólok tesznek valakit a szurkolók szemében felejthetetlenné.

Hatványozottan igaz ez Sascha Möldersre, aki 2016 óta a már negyedosztályt is megjárt, szebb napokat látott 1860 München csatára.

Mölders 1985-ben, Essenben született Észak-Rajna-Vesztfáliában. Itt is kezdett el futballozni a méltán teljesen érdektelen Schwarz-Weiss Essenben, majd szépen elkezdett feljebb lépkedni a német labdarúgás ranglétráján.

2006-ban, 21 évesen igazolt a szomszédvár Duisburgba, ahol először a második csapatban bontogatta a szárnyait, egy évvel később pedig a Bundesligába feljutó Zebrák színeiben (tényleg, kinek jutott eszébe a holland határhoz közeli német városban éppen egy zebrát megtenni a futballcsapat címerállatának?) az első osztályban is bemutatkozhatott. Játszott 12 meccsen, gólt nem szerzett, a csapat pedig tökutolsóként zúgott ki a Bundesligából.

Ezután hazaigazolt Essenbe, ekkor már a valamivel jobb nevű Rot-Weisset erősítette a negyedosztályban, szerzett másfél év alatt 42 gólt, aztán egész korrekt összegért (a sokat átkozott Transfermarkt szerint 500 ezer euróért) a másodosztályú FSV Frankfurtba igazolt. 2011-ben pedig visszatért a Bundesligába, miután az Augsburg kifizetett érte másfélmillió eurót. Ezzel egyben az első bajorországi csapatában is tiszteletét tette.

Itt a Bundesligában 92 meccsen 18 gólt szerzett – igazán nem volt tehát egy nagy gólgyáros a nem különösebben izgalmas FC Augsburgban, és talán maga sem számított rá, de 2016-ban először kölcsönbe, majd végleg Münchenbe került.

Az eredeti írást itt találja.

Pedro Almodóvar

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek