MegMinden
2021-06-02

Djabe

(life.hu)

Különleges koncertsorozattal ünnepli 25. születésnapját a világhírű magyar jazz-zenekar

A Djabe 2002-től kezdődően 42 országban vendégszerepelt Európában, Ázsiában és Észak- Amerikában. Mára az egyik legkeresettebb magyar jazz zenekar lett a nemzetközi fesztiválokon is. 2007 óta a Genesis egykori gitárosával Steve Hackett-tel is rendszeresen koncertezik és lemezeket ad ki. Június 3-ától egy különleges koncertsorozat keretein belül pedig végre újra színpadra áll.

Az idén 25. születésnapját ünneplő zenekar számára több tekintetben is különleges a most következő nyár. Az együttes gitárosával, Égerházi Attilával a június 3-án induló koncertsorozatról, és a legújabb albumról beszélgettünk.

Life.hu: Új lemezeteknek több különlegessége is van, elsősorban az, hogy nem, itthon hanem külföldön, egészen pontosan Angliában adjátok ki. Miért éppen ott?

Égerházi Attila:Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ez már az ötödik albumunk, ami Angliában jelent meg, sőt éppen a múlt héten jelent meg egy koncertalbumunk is. Nem mi válogatunk az országok között, hanem a 25 év alatt sikerült olyan eredményeket elérnünk, aminek köszönhetően az angol kiadó 2017-ben rábólintott egy lemezre, amit még a Genezis gitárosával Steve Hackett-el együtt készítettünk. Viszont, amikor elérkezett az, hogy négy közös album után Steve nélkül immáron csak Djabe néven szerettük volna kiadni a következő albumunkat, akkor megmutattam egy számot a kiadónak, aki azonnal rábólintott. Ez számomra egy nagyon nagy dolog volt, mert azt éreztem, hogy azzal, hogy egy angol kiadó mellettünk áll, megtérült az a rengeteg munka, amit a zenésztársaimmal együtt belefektettünk az elmúlt 25 évbe. Az Angliában kiadott lemezek nagyon hamar elérik a több ezres eladási darabszámot, ezért sokkal több embert érünk el vele.

Az eredeti írást itt találja.

Turi Lilla

Idén ismét rendeznek honvédelmi táborokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek