Hajdú-Bihar
2022-06-24

A projektek előrehaladását tárgyalta a megyei önkormányzat közgyűlése

Nemzetközi és hazai projektekról szóló beszámolókat fogadtak el a képviselők.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése június 24-i ülésének napirendi pontjai között nagyrészt a szervezet nemzetközi kapcsolatairól, valamint a nemzetközi projektekben való részvételről volt szó. 

Elfogadta a testület a nemzetközi Renatur projekt keretében kidolgozott, a városperemi térségek természeti örökségének hatékonyabb védelmét célzó, valamint a szintén nemzetközi Sin-CE-AFC projekt keretében kidolgozott, az agrár-élelmiszeripari kis- és középvállalkozások körforgásos gazdaságban vállalt szerepének erősítését célzó cselekvési terveket. Jóváhagyták a képviselők a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolatairól, valamint a folyamatban lévő nemzetközi projektek állásáról szóló tájékoztatást, továbbá az Interreg Europe Program keretében kiírt felhíváshoz kapcsolódó 

-       „Az energetikai önellátást megújuló energiaforrások segítségével támogató régiók”, 

-       „A közösségek ellenállóképességének szabályozása”,

-       „Rendszerszemléletű megközelítés a vidéki területek fenntartható turisztikai stratégiáikhoz”, valamint

-       „Az elektromos és elektronikus eszközök hulladékkezelésére vonatkozó szakpolitikák javítása” című projektekhez történő partneri csatlakozást. 

Mindemellett tájékoztatást kaptak a képviselők a megyei önkormányzat hazai uniós forrásból megvalósuló projektjeinek 2022. első félévi előrehaladásáról is. Egyebek mellett a foglalkoztatási paktumról, a megyei kulturális tematikus útvonalról, a megyei identitásról, az ösztöndíj- és egészségfejlesztő programokról, valamint a klímastratégiáról szóló beszámolót is elfogadta a közgyűlés. 

 

 

Tuska-Mátrai Melinda nemzetközi referens - HBMÖ Fejlesztési, Tervezési és Stratégiai Osztály, nemzetközi csoport

 

https://hbmo.hu/

Jogosan követeli vissza a Magyar Állam a 20 millió forintot

Tovább bővül a belvárosi sétálóövezet területe

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek