Hajdú-Bihar
2022-05-04

Nem tudta elfogadni a szakítást

A Debreceni Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki több mint két hónapon keresztül napi rendszerességgel próbálta meg felvenni a kapcsolatot volt élettársával.

vádlott és a sértett 2014 óta voltak élettársak, élettársi kapcsolatukból két közös gyermekük is született. A férfi italozó életmódja miatt azonban megromlott köztük a kapcsolat, gyakran veszekedtek, az évek során többször szakítottak és külön éltek.

 

A vádlott és a sértett közötti élettársi kapcsolat 2021. július elején végleg megszakadt, a sértett kérte a vádlottat, hogy költözzön el a lakásból. A vádlott kiköltözött, azonban nem tudta feldolgozni és elfogadni azt, hogy véget ért az élettársi kapcsolat, ezért 2021. július 5. napjától kezdődően szeptember 2. napjáig napi rendszerességgel megjelent a sértett lakóhelyén a nappali és az éjszakai órákban is. A férfi általában ittas állapotban ment az asszony lakására, a bejárati ajtón folyamatosan kopogtatott, azt ütötte, illetve kaparta azért, hogy a sértett szóba álljon vele illetve, hogy ezzel is a mindennapi életvitelébe beavatkozzon. Gyakran előfordult az is, hogy a lépcsőházból bekiabált a lakásba, trágár szavakat használt, amely a sértettben és a vele élő két kiskorú gyermekében félelmet keltett. A fenti időszakban a sértett lakásánál többször történt rendőri intézkedés is a vádlottal szemben.

 

A sértett a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását zaklatás vétsége miatt.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban a vádlottal szemben hosszabb tartalmú felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Közel járt a csodához a Villarreal, de a Liverpool az első döntős

A munkáltatója által bérelt, jogosulatlanul elvitt autóval kocsikázott

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek