Hajdú-Bihar
2021-06-14

Beiktatták Hadházi Tamás debreceni esperest

Az eseményt június 12-én, ünnepi istentiszteleten tartották a Debreceni Református Nagytemplomban.

Az igehirdetési és a beiktatási szolgálatot Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke látta el.

Ferenczi Pál, a Debreceni Református Egyházmegye főjegyzője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Fekete Károly elbúcsúztatta a leköszönő elnökséget. Ezután történt a Debreceni Református Egyházmegye újonnan választott esperesének, Hadházi Tamásnak a beiktatása, majd a tiszántúli egyházmegyék esperesei is köszöntötték őt. 

A Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége nevében Molnár János egyházkerületi főgondnok, a leköszönő elnökség nevében Vad Zsigmond nyugalmazott esperes-lelkipásztor, a Debreceni Református Egyházmegye nevében Szilágyi János gondok, a tiszántúli esperesek nevében Szalay Kont szatmári esperes köszöntötte Hadházi Tamást. A Görögkatolikus Egyház nevében Kocsis Fülöp érsek-metropolita, a Római Katolikus Egyház képviseletében Krakomperger Zoltán helynök, az Evangélikus Egyház képviseletében Asztalos Richárd lelkipásztor, a Baptista Egyház képviseletében Bereczki Lajos lelkipásztor, az Ortodox Egyház képviseletében Sipos Barnabás parókus, a Metodista Egyház részéről Khaled A. László szuperintendens köszöntötte Hadházi Tamást.

Debrecen Megyei Jogú Város nevében Puskás István kulturális alpolgármester, a Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselők nevében Kósa Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nevében Pajna Zoltán elnök, a nagylétai gyülekezet és Létavértes város nevében Papp Sándor gondok és Menyhárt Sándor polgármester köszöntötték a beiktatott esperest.

https://www.hbmo.hu/

 

Sportverseny a virtuális térben

Korszerűbb lett a konyári szabadidőpark

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek