Egyetem Tér
2023-11-24

Ösztöndíjas kiválóságok az agrárkaron

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kilenc hallgatója nyerte el idén a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. A 2023/24-es tanévre szóló támogatói okleveleket Stündl László dékán adta át pénteken.

- Büszkék vagyunk a teljesítményükre és önök is büszkék lehetnek, de ne elégedjenek meg! Törekedjenek arra, hogy még jobbak legyenek, mert ez a fajta elégedetlenség viszi előre a tudományt, a kutatást és így az agráriumot is. Legyen ez vezérlő elv és adják ezt át hallgatótársaiknak is! A tehetségük szorgalommal, kitartással párosulva sikerre visz, mi pedig minden területen támogatjuk önöket – mondta az ösztöndíjak átadása alkalmából rendezett ünnepségen Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.  

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra azok a nappali tagozaton alap-, mester- vagy osztatlan képzésben tanuló hallgatók pályázhatnak, akik jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévet teljesítettek és minimum 55 kreditet szereztek a két utolsó aktív félévben azon a szakon, amelynek eredményei alapján a pályázatukat benyújtották. 

A kiemelkedő tanulmányi eredményű és szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatóknak az egyetem javaslata alapján Csák János kulturális és innovációs miniszter ítéli oda az ösztöndíjat.


A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat nyert hallgatói: 

 

Botkó Zsombor - Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc 
Elek Kitti - Kertészmérnöki BSc 
Eged Bence József - Agrármérnöki osztatlan MSc 
Kriston-Kőműves Nóra - Természetvédelmi mérnöki BSc 
Mares Imre - Élelmiszermérnöki BSc 
Móricz Tímea Julianna - Agrármérnöki osztatlan MSc 
Tar István Dávid - Mezőgazdasági mérnöki BSc
Vatler Brigitta - Kertészmérnöki BSc
Spisák Mária - Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc

Vásáry André

Győzelemmel lehetne teljes az ünnepi hangulat

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek