Egyetem Tér
2023-11-09

Nyílt napra várja a DE a leendő elsősöket

Játékos foglalkozások keretében találkozhatnak tanítóikkal a leendő elsős általános iskolások a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Kossuth utcai, valamint Arany János téri feladatellátási helyén. A nyílt napok keretében bepillantást nyerhetnek abba, milyen is a DE gyakorló iskolájának kisdiákja lenni.

Az Arany János téri feladatellátási hely november 15-én, szerdán és 16-án, csütörtökön tart beiskolázási nyílt napokat a leendő elsős gyerekek számára, akik ezeken a napokon részesei lehetnek egy-egy tanórának és megismerkedhetnek a leendő elsős tanítókkal is. A programra november 10-ig lehet regisztrálni.

Az „Arany” a 2024/2025-ös tanévben kreativitás és kommunikáció (k), matematika és digitális kultúra (m), valamint nyelvi (n) irányultságú osztályokat indít. A k és m osztályokban angol nyelvet tanulnak, a nyelvi osztályban pedig angol és német közül lehet választani. Az egyes osztályokban már első évfolyamtól kezdve megjelenik az irányultságnak megfelelő oktatás.

A leendő elsős gyerekek szüleit december 7-én várják az Arany János téri feladatellátási helyen. A 17 órakor kezdődő programon nemcsak az elsős tanítókkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem betekintést kaphatnak az induló osztályok képzési szerkezetébe is, továbbá az iskolában folyó tehetséggondozó munkáról és a választható szakkörökről is informálódhatnak.

December 14-én 17 órától a beiskolázási programok zárásaként egy vidám, iskolába hívogató délutánra várják a gyerekeket a feladatellátási helyen. Az induló osztályok profiljáról az intézmény honlapján december 15-től elérhető kisfilmből is tájékozódhatnak majd. További információ: https://aranyalt.unideb.hu/hirek/beiskolazasi-informaciok-nyilt-nap-lee…

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Kossuth utcai feladatellátási helye november 9-én, csütörtökön várja nyílt napra a leendő első osztályosokat és szüleiket, egy- egy tanórán vehetnek részt a leendő kisdiákok.

A „Kiskossuth” a 2024/25-ös tanévben is három azonos tantervű első osztályt indít, amelyek oktatásában a magyar, a matematika és az idegen nyelvi képzés már alsó tagozattól központi szerepet kap.  Az idegen nyelveket szakkörként 2. évfolyamon, órakeretben 3. évfolyamon kezdik elsajátítani a diákok, minden osztályban válaszható az angol és a német idegen nyelvként. A tanulók 5. osztálytól választhatnak az emelt szintű képzést nyújtó osztályok között érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelően, így az emelt szintű matematika-informatika, az idegen nyelv-történelem, és a matematika-természettudomány orientáció között.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Kossuth utcai feladatellátási hely adventi játszóházba is várja december 19-én a leendő elsősöket és szüleiket, ahol széleskörű tájékoztatást kaphatnak az iskola mindennapjairól és személyesen találkozhatnak a tanítónénikkel. A rendezvényre az iskola honlapján lehet regisztrálni december 11-13. között. Részletek. https://kiskossuth.unideb.hu/

Az intézmény honlapján tanórán kívüli foglalkozások videóját is meg lehet majd tekinteni 2024. január 17-től.

Az általános iskolai felvételi eljárásban fontos határidők: a jelentkezési lapok 2023. december 15-től tölthetők le az érintett iskolák honlapjáról, a postára adás végső határideje 2023. január 31.

Battai Sugár főtáblás a vk-n

Jared Leto, a Thirty Seconds To Mars frotnembere világelső lett

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek