Egyetem Tér
2022-12-09

Nehéz meccsek előtt

A Debreceni Egyetem jégkorongozói egy idegenbeli és egy hazai mérkőzést játszanak hétvégén. Futsalosainkra, kézilabdázóinkra és férfi röplabdázóinkra itthon vár bajnoki, a többi csapat idegenben lép pályára.

égkorong
Pénteken és vasárnap is játszik a DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga alapszakaszában. Ezúttal idegenben kezdődik a hétvége a fekete-fehérek számára, pénteken a DVTK Jegesmedvék vendégei lesznek, majd a hét utolsó napján a Debreceni Jégcsarnokban lépnek pályára a Dunaújvárosi Acélbikák ellenében. Mindkét találkozó 18:30-kor kezdődik.

Kosárlabda
A Körmendet legutóbb legyőző férfi kosarasok pénteken játszanak újra az NB I/A-ban. A debreceniek ezúttal az Arconic-Alba Fehérvár otthonában lépnek pályára, az összecsapás kezdési időpontja 18 óra.

- A Körmend elleni volt idáig a legjobb meccsünk a szezon során, pénteken egy bravúrgyőzelemmel pedig bebizonyíthatjuk, hogy helyünk van a legjobb nyolc között. Az Alba egy Szolnok elleni hosszabbításos vereségből érkezik a találkozóra, biztos vagyok benne, mindent meg fognak tenni, hogy hazai pályán javítsanak – mondta a pénteki találkozó kapcsán a DEAC bedobója, Neuwirth Bence.

Futsal
A DEAC férfi futsalosai sem pihennek a következő  napokban, NB I-es bajnoki mérkőzés vár rájuk. Az együttesnek ezúttal hazai pályán szurkolhatunk, december 12-én, hétfőn a DESOK-ban fogadja a Rubeola FC-t. Az alsóházban helyet foglaló ellenfelet 18:30-tól látja vendégül a DEAC.

A néhány napja a Magyar Kupában az Újfehértónak 12 gólt lőtt női csapatunk a hétvégén az NB I-ben játszanak. A lányok szombaton 15 órakor a TFSE-Bestrong futsalosait fogadják a DESOK-ban.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói az év utolsó hazai bajnokiján a Százhalombattát látják vendégül, szombaton 18 órakor a DESOK-ban.

- A százhalombattaiak az utóbbi időben elkapták a fonalat, de meg szeretnénk szakítani a jó sorozatukat. Az előző szezonhoz képest nem sok helyen változott a keretük, az alapemberek zöme maradt. Magas belső védőik vannak, így az átlövéseknél résen kell lennünk. Idén utoljára lépünk pályára itthon, emiatt is motiváltak vagyunk, hiszen győzelemmel akarunk búcsúzni a drukkereinktől. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen szurkolnak nekünk a helyszínen, ebből mindig erőt merítünk – hangsúlyozta a DEAC játékosa, Gidai Máté.

Röplabda
Vasárnap van jelenésük Fodor Antal tanítványainak a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában, a fekete-fehérek a Dóczy utcai sportcampus csarnokában 17 órától játszanak a Pénzügyőr SE ellen.

Női röplabdázóinkra is vár egy találkozó az NB II Keleti csoportjában. A lányok vasárnap 10:30-kor a Kunhegyes otthonában lépnek pályára.

Újjászületett az Egyetemi Templom

Létrejött az integrált Urológiai Klinika

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek