Debrecen
2024-04-22

Bölcsődék Napja

Közös flashmobbal és énekkel ünnepelték a Bölcsődék Napját a bölcsődei dolgozók.

Több mint kétszázan vettek részt a mai flashmobon, melynek célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a zenei nevelés fontosságára. Közös énekléssel kezdődött a nap, ahol felhangzott több ismert népdal is, mint például a Pál, Kata, Péter, a Debrecenbe kéne menni, valamint a Sárkány paripán vágtattam című dal is. A Dósa Nádor tér különböző pontjain gyűltek össze a résztvevők, majd énekelve tömeggé alakultak. 

Széles Diána, Debrecen város alpolgármestere az eseményen elmondta: 

Ma van a Bölcsődék Napja. A bölcsődében dolgozó kollegák, ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a mai kor gyermekeinek a mindennapos éneklés, mivel a gondoskodásunk egyik alapja, az énekszó.

Pappné Gyöngyösi Katalin, az Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője kiemelte:

2017 óta van hivatalosan Bölcsődék Napja országosan, de rá néhány évre lett valóban nevelésmentes nap, amikor a bölcsődék zárva vannak. Főleg központi ünnepséggel szoktuk megünnepelni ezt a napot, olyan helyszíneken, ahová mind a négyszáz dolgozónk befér. Idén egy kicsit átszerveztük, hogy ez a szabadtéri rendezvény legyen a főszereplője a Bölcsődék Napjának. 

A debreceni bölcsődékben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekek minden nap halljanak énekeket és mondókákat. A szakemberek pedig arra törekednek, hogy továbbadják ezt a tudást az új generációnak is, hogy mind ez fennmaradjon.

 

 

Minden idők legjobb EUG-ját rendezné a Debreceni Egyetem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek