Debrecen
2023-09-22

Nyugdíjas találkozót tartottak az ügyészségen

Egy délutánra megállt az idő, amikor a nyugdíjas ügyészségi dolgozókat köszöntötték a Debreceni Járási Ügyészség tanácstermében.

A vármegyében található ügyészségek, a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség közös szervezésében szeptember 21-én délután találkozót szerveztek a nyugdíjas munkatársaknak.

Legutóbb 2016-ban valósult meg hasonló összejövetel, hét év elteltével az érdekképviseleti szerveknek, az Ügyészek Országos Egyesületének és az Ügyészségi Dolgozók Országos Szakszervezetének jelentős támogatásával ismét összegyűlhettek a nyugállományú és aktív ügyészségi dolgozók.

Ahogy dr. Pocsai Edit vármegyei főügyész a köszöntőjében rávilágított, a szervezet az elmúlt években jelentős változásokon esett át. Kiemelte, hogy a 2018-ban bevezetett kötelező elektronikus ügyintézés, a 2019-ben átalakult nyomozó ügyészségi rendszer és a világjárvány által felgyorsított távoli, online munkavégzés valamennyi munkatársat jelentős kihívások elé állította. Hangsúlyozta, hogy az ügyészség megbecsült és kiemelt helyet foglal el az igazságügyi szektorban, és fontos, hogy emlékezzünk azon munkatársakra, akik évtizedeken át ehhez hozzájárultak.

A rendezvényen a debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatos tanulói adtak lendületes zenés műsort, majd a közel 50 résztvevő kötetlen beszélgetés során idézte fel a közös esztendőket.

Az intézmény küszöbét hosszú évek után ismét átlépő nyugdíjas munkatársak elmondták, hogy a találkozó lelki felüdülés számukra, mert öröm visszanyúlni a régi emlékekhez és már várják a következő összejövetelt.

Az utolsó simításokat végzik a hokisok

Utazzon díjmentesen a kézilabda meccsre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek