Debrecen
2023-09-22

Az előadások előtt egy órával látható a Madách 200 kiállítás

Az előadások előtt egy órával és az előadások időtartama alatt látogatható a magyar dráma napján megnyílt Madách 200 kiállítás a Csokonai Fórum második emeleti előcsarnokában.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jóvoltából a Csokonai Nemzeti Színház rendelkezésére bocsátott Madách Imre-installáció egyes állomásain a Színháztörténeti Intézet olyan archív előadás-felvételeiből, fényképeiből és hangfelvételeiből láthatnak az érdeklődők összeállítást, amelyek Madách Imre Tragédiájának legendás színpadi adaptációiban szerepeltek. A látogatók megismerkedhetnek a magyar művészeti élet kiemelkedő alakjai — Szinetár Miklós, Vámos László, Ruszt József, Illés István, Kolozsi Béla, Beke Sándor, Lengyel György, Schlanger András, Csiszár Imre, Vidnyánszky Attila, Hudi László, Szikora János, Telihay Péter, Alföldi Róbert, Bodolay Géza, Kerényi Imre, Jeles András és Paál István — műhelyében született Az ember tragédiája-értelmezésekkel. Mindezt Mira János Jászai Mari-díjas díszlettervező látványvilága mint önálló installáció keretezi. 

A kiállítás ingyenes, nem jegyhez kötött, bárki megnézheti, ám azokat az érdeklődőket, akik nem színházi előadásra érkeztek arra kérik, hogy az egy óra elteltével hagyják el a Csokonai Fórum épületét.

Dobosi Borbirtok

Ismét változik a forgalmi rend a Segner téren

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek