Debrecen
2023-06-16

A Debreceni Nemzetközi Iskola IB Magyarország első IB Continuum iskolája lett

Az ISD elnyerte az International Baccalaureate középiskolai programjának, a Middle Years Programme nak akkreditációját, és ezzel együtt Magyarország első IB Continuum iskolája lett. Ez nemcsak a régióban, hanem világszerte is kivételes eredménynek számít.

“Az ISD 2022 májusában nyerte el a Primary Years Programme (alsó tagozat) engedélyét, 2023 áprilisában a Diploma Programme (érettségire felkészítő két év), idén júniusban pedig a Middle Years Programme (felső tagozat és gimnázium első két éve) engedélyét. Az utolsó akkreditáció elnyerésével az iskola egyben IB Continuum iskolává vált, ami azt jelenti, hogy az óvodától az érettségiig a teljes programot kínálja. Az IB (International Baccalaureate, magyarul Nemzetközi Érettségi Program) megszerzéséhez az iskoláknak szigorú előírásoknak és gyakorlatnak kell megfelelnie. Világos küldetéssel, értékekkel és stratégiával, kiemelkedő fizikai, digitális és humán erőforrásokkal, szilárd szabályzati kerettel kell rendelkeznie. Az ISD azért válhatott Magyarország első IB Continuum iskolájává, mert minden érdekelt eltökélten működött együtt, és egy csapatként dolgozott abban a tudatban, hogy az egyik fél sikere a másik sikerét is jelenti. Mivel az ISD közössége rendkívüli gyorsasággal növekszik, a további siker attól függ, hogy mennyire jól integrálja az új tagokat a közösségébe. Az ISD kultúrája fogja összekötni a Nemzetközi Érettségi Program (IB) tanítását a gyakorlattal.” - mondta Tom McLean, az ISD igazgatója.

“Sokszor beszéltem már a Debreceni Nemzetközi Iskola jelentőségéről. Amit Debrecenről megrajzoltunk az elmúlt években, a város jövőjéről, gazdaságával, regionális szerepével kapcsolatban, az a nagy kép, mely sok kis mozaik darabból áll össze. A Debreceni Nemzetközi Iskola ebben az egyik legfontosabb mozaikdarab számomra. Létével és jelenlétével olyan mértékben segíti a városfejlesztési folyamatokat, amelyet korábban elképzelni sem lehetett. Hittünk abban, hogy ez a város sokra hivatott és komoly ambíciói lehetnek ebben a régióban. Így hívtuk életre a Debreceni Nemzetközi Iskola gondolatát, mely végül egy páratlanul gyönyörű környezetben valósult meg.” - mondta Papp László, Debrecen városának polgármestere a hivatalos sajtótájékoztatón.

Az IB Continuum, a Nemzetközi Érettségi program alapjai teszik lehetővé, hogy a Debreceni Nemzetközi Iskola középpontjában a tanulók és a tanulás álljon. Az iskola diákjai érdeklődve felfedezik fel az őket körülvevő világot, annak érdekében, hogy tudásukat valós élethelyzetekben alkalmazzák a későbbiekben. Az oktatás különféle módokon történik: alapja a tananyag mély megértése, az önismeret és az átadható készségek előmozdítása érdekében. - mondta Zajta Loránd, IB koordinátor.Az iskola egyre színesebb és nemzetközibb, hiszen a gazdasági fejlődésnek köszönhetően, rendkívüli módon megnövekedett a külföldi diákok száma az ISD-ben. A tanév végére a nemzetközi diákok száma majdnem fele-fele arányban van a magyar diákok számával. A tanulók száma jelentősen meghaladta mindenki várakozását és ez a tendencia az ide települő nagyvállalatoknak is köszönhetően tovább folytatódik az elkövetkező években.

Tupac halála még 27 év után is megoldatlan

A Csokonai Színház történelmi épületében zárta évadát a debreceni társulat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek