Debrecen
2022-07-19

Nem engedte ki a lakásból volt barátnőjét a debreceni férfi

A Debreceni Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki féltékenységből bezárta volt barátnőjét.

A vádlott és a sértett 2018 óta ismerik egymást, korábban párkapcsolatban álltak. 2021. július 5-én este telefonon megbeszélték, hogy találkoznak, így 20 óra körül a vádlott felvette autójával a sértettet és a férfi lakásába mentek, ahol mindketten szeszes italt fogyasztottak és ittas állapotba kerültek.

 

Néhány órával később a sértett felvette a bőröndjét és távozni készült, mivel a hajnali órákban indult vonattal Németországba. A vádlott emiatt dühös lett és kérdőre vonta a nőt, hogy hová akar menni, majd közölte vele, hogy nem fogja elengedni.

 

A megijedt sértett kiszaladt a negyedik emeleti lakás erkélyére, ahonnan segítségért kiáltott, mert a bejárati ajtón nem tudott kimenni. A vádlott ugyanis kulcsra zárta az ajtót, a kulcsot pedig kivette a zárból. A sértett ököllel ütni kezdte az ajtót és hangosan segítségért kiabált.

 

A vádlott ekkor odalépett a nőhöz és ököllel fejen ütötte őt, a sértett emiatt beütötte fejét az ajtó melletti fal peremébe. A vádlott ezután tovább folytatta a nő bántalmazását, a fejét több alkalommal is megütötte ököllel.

 

A veszekedést és a sértett kiáltásait meghallva több szomszéd is a vádlott lakása elé ment és kihívták a rendőrséget. Ezt meghallotta a vádlott, így a kulcsot visszatette a zárba és elfordította. A nő próbált elmenekülni, de a vádlott a karjánál fogva visszahúzta. Végül az egyik szomszédnak sikerült kihúzni a sértettet a lakásból.

 

A vádlott bántalmazása következtében a nő a hajas fejbőr nyolc napon belül gyógyuló repesztett sérülését szenvedte el, azonban az elkövetés módjára, a bántalmazás kitartó jellegére és a sértett sérülésére figyelemmel a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásibíróságon. Vádiratában a járási ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A vádirat továbbá mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a vádirat szerint beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Nagyerdőn felcsendülő dallamok

Philip K. Dick

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek