Debrecen
2022-01-26

Egy nap alatt háromszor is lopott egy férfi Debrecenben

Egy nap alatt háromszor lopott egy debreceni bevásárlóközpontban az a mikepércsi férfi, akivel szemben most vádat emelt az ügyészség.

A vádlott tavaly november elején a délutáni órákban bement az egy debreceni bevásárlóközpont egyik ruházati üzletébe, ahol két nadrágot, két pólót és egy pulóvert bevitt egy próbafülkébe, ahol az áruvédelmi eszközt leszakította róluk, majd fizetés nélkül távozott.

Ezután bement egy másik üzletbe, ahol egy nadrágot vitt a próbafülkébe, arról az áruvédelmi eszközt kézzel letépte és a nadrágot a táskájába rejtve szintén fizetés nélkül távozott. Ezt követően elhatározta, hogy visszamegy abba az üzletbe, ahonnan elsőként lopott. A boltban kinézett magának egy kabátot, azt bevitte a próbafülkébe és a korábban már bevált módszert akarta alkalmazni, azonban az ott dolgozók észlelték a cselekményét és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A férfi az egyik üzletnek 50 ezer forintos kárt okozott, ami nem térült meg, míg a másik üzletnek okozott 9 ezer forintos kár megtérült. A Debreceni Járási Ügyészség a férfival szemben lopás miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, a vádiratban pedig pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Müller Péter

Károli-díjas debreceni professzor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek