Debrecen
2021-09-29

Megváltozik a Jászai Mari téri parkoló működési rendje

A lakosság igényeit figyelembe véve, Debrecen város vezetése úgy döntött, leszerelik a Jászai Mari téri parkoló sorompós rendszerét. A Cívis Ház Zrt. és a DV Parking Kft. által közösen üzemeltetett, 100 gépjármű befogadására alkalmas parkoló működési rendje 2021. október 1-től megváltozik.

A sorompós, betonelemekkel elzárt területet, ami hivatalosan egy gazdasági-üzleti parkolónak számított azt gyakorlatilag ilyen értelemben megszüntetjük, felszámoljuk és lakossági használatba lehet majd venni, a többi, belvárosi felszíni parkoláshoz hasonló konstrukcióval. A téren parkoló autósok ezentúl a felszíni parkolókhoz hasonlóan, az újonnan kihelyezett automatából, és mobiltelefonnal is tudnak jegyet vásárolni – mondta el Pósán László országgyűlési képviselő.

 

Az autósok a DV Parking Kft. honlapján keresztül, online felületen, kedvezményes napijegyet is vásárolhatnak ide.

 

A lakosok nem tudták úgy használni ezt a parkolót, ahogy szerették volna. A sorompó október elsejével történő leszerelése rugalmassá, gördülékennyé teszi majd a ki- és behajtást, illetve a parkolást – emelte ki Hetei József önkormányzati képviselő. Aki hozzátette: a sorompó leszerelésével a lakossági bérlettulajdonosok és a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők is használni tudják majd a korábbi „üzleti” parkolót. Az új rendszer bevezetésével lehetővé válik a területen, a közelben élő, megfelelő jogosultsággal rendelkező lakosok kedvezményes lakossági bérlettel történő várakozása is és egységessé válik a belvárosi parkolás.

 

A parkolási rendszer leszerelést követően a parkolási üzemidő és a parkolási díj azonos lesz a mellette található felszíni, kiemelt övezetes fizető várakozóhelyekkel, mely 480 Ft/óra. Parkolási díjat hétköznap 8 és 18 óra, szombaton 8 és14 óra között kell majd fizetni.

 

A Jászai parkolóra jelenleg 40 darab kedvezményes Jászai bérlet van kiadva. Ezeket a DV Parking Kft. az érvényességük lejártáig, azaz legkésőbb 2021. december 31-ig fogadja el.  A Jászai bérlet október 1-től megszűnik, újat már nem lehet vásárolni, ezután a Széchényi parkolóba irányítja majd a társaság a bérletet vásárlókat.

Több, mint 3500-an részesülnek a nagy értékű pizzaadományból

Németh Krisztián: A DVSC volt a legjobb választás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek