Blog
2024-02-25

Belvárosi séta az energiatakarékossági világnap alkalmából

Március 6-án ünnepeljük a nemzetközi energiatakarékossági világnapot, melynek célja felhívni a figyelmet a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra, azon belül is az energiaforrások gazdaságos és környezetkímélő felhasználására.

A világnap alkalmából egy rendhagyó belvárosi sétán helytörténeti és ökológiai szakemberek segítségével annak járunk utána, milyen energiaforrásokat használtak régen a debreceniek, mikor jelent meg a városban a közvilágítás, hogyan változtak a köztereken és a háztartásokban használt fényforrások és azok milyen hatással vannak környezetünkre és az élővilágra. A sétán arra is választ kaphatunk, milyen zöld megoldásokat kínál a város a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében, és mi mit tehetünk saját mikrokörnyezetünkben az energia tudatos és fenntartható felhasználása érdekében. 

Időpont: 2024. március 6. (szerda) 16:00

Találkozás helye: Református Nagytemplom melletti üvegpiramis

Séta időtartama: 1,5 óra

A szakvezetést Erdei Nóra, idegenvezető és Váradi Zoltán, a Természettár vezetője, Zöld Munkacsoport tag tartja.

Részvételi feltételek: A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott az exploredebrecen@gmail.com e-mail címen.

A program a LIFE IP HungAiry társszervezésével valósul meg.

A programváltozás jogát fenntartjuk, az esemény nem sajtónyilvános!

A Future of Debrecen Egyesület működését és szakmai programját a NEAO-KP-1-2023/2-000819 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatja.

forrás: futureofdebrecen.hu 

Klímaaktivisták

A rock kaméleonjára, David Bowie-ra emlékeznek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek