Belföld
2021-03-26

Április elején kezdik meg a köznevelésben dolgozó már regisztrált pedagógusok oltását

Április első napjaiban kezdik meg a mintegy 82 ezer, az oltásra március 24-éig regisztrált általános iskolai, gimnáziumi és óvodapedagógus kampányszerű oltási akcióját - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán elmondta, az oltások első körére jogosultak a jövő hét elején kapják meg az oltásra behívó sms-t, és a tervek szerint csütörtökön, pénteken, illetve esetenként szombaton kapják meg a védőoltásokat a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópontokon.

A második körben a március 24-éig még nem regisztrált, de március 29 éjfélig regisztráló köznevelésben dolgozók, valamint a regisztrált szakképzésben és a bölcsődékben dolgozók következnek. Aki nem tette, március 29-én éjfélig mindenképp regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu honlapon - várhatóan a húsvét utáni napokban, szintén a kórházi oltópontokon kaphatják majd meg az oltást. 

Vasárnap előre kell állítani az órákat

A felelős nyúltartásra hívja fel a figyelmet a fővárosi állatkert

MTI

Szerző
Hasonló cikkek