Backstage
2024-01-10

Botrány a nem létező Intim Torna Illegál körül

Több, mint két év után posztolt a közösségi médiában az Intim Torna Illegál zenekar arra reagálva, hogy újra összeállnak. A két alapító tag, Nádasdi János és Gálos Ádám csalódtak zenésztársukban, Dorogi Péterben.

A zenekar 2021-ben búcsúzott el a közönségétől és azóta Dorogi Péter szólóprojektbe kezdett, ami láthatóan nem érte el azt a sikert, amire számított. Most az egykori zenésztársai reagáltak arra a hírre, hogy Péter újjáéleszti az ITI-t. A Facebook posztot változtatás nélkül közöljük. 

"Kedves ITI család!

Megdöbbenve hallottuk a Petőfi Rádióban nemrégiben elhangzott, félrevezető hírt, miszerint újjáalakult az Intim Torna Illegál. Ezzel kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni Titeket néhány mondatban.

Mélységesen elszomorít minket, mint alapító tagokat, hogy korábbi zenésztársunk Dorogi Péter, Intim Torna Illegál néven folytatja szólóprojektjét a saját zenekarában közreműködő zenészekkel.

Az ITI, mint zenekar 2021-ben Péter kezdeményezésére függesztette fel tevékenységét, amit akkor szomorú szívvel, maximálisan tiszteletben tartva elfogadtunk. Még ha szívűnk is szakadt meg, rajongóinktól munkásságunkhoz méltó búcsúturnéval köszöntünk el. Ez a mostani lépés mind azt az örökséget teszi semmissé, amit közösen, 10 év alatt felépítettünk.

Mi, mint a zenekar alapító tagjai elhatárolódunk minden olyan zenei formációtól, ami a 3 eredeti alapító tag és védjegy tulajdonos (Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János) együttes részvétele nélkül Intim Torna Illegál néven fut, hiszen ez a zenekar közös gyermekünk volt - és továbbra is közös tulajdonunk.

Úgy érezzük, hogy a most bejelentett „újjáalakulás” az ITI rajongóinak bizalmát ingathatja meg, hiszen azt a hamis illúziót keltheti, hogy az Intim Torna Illegál újra működik, így a zenekar körüli történések követhetetlenné válhatnak számotokra.

Tudatában vagyunk annak, hogy egy évtizedes történetet senkinek sem könnyű elengednie, elhihetitek, nekünk sem volt könnyű... de úgy gondoljuk, hogy ez a lépés, sutba dobja a korábbi, közösen elért sikereket.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy ez megtörtént, hiszen másra sem vártunk volna, minthogy újra összeálljunk, és hárman ott folytassuk, ahol abbahagytuk..."


Nádasdi János, Gálos Ádám


 

Nekünk nyolc!

Két baleset is történt az M35-ös autópályán, Hajdúböszörménynél

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek