Backstage
2023-12-21

Tíz hangos karácsonyi dal

Merry Metal Christmas! Íme tíz dal egy nem csendes éjhez, ha inkább grincsesen mint giccsesen ünnepelnénk a karácsonyt.

Összegyűjtöttünk tíz rock/metál karácsonyi melódiát, hogy átsegítsen minket az év legcsodálatosabb időszakán, ha már tavaly karácsonykor is minden, amit karácsonyra akartunk, némi változatosság volt az ezerszer hallott slágerek után.Összegyűjtöttünk tíz rock/metál karácsonyi melódiát, hogy átsegítsen minket az év legcsodálatosabb időszakán, ha már tavaly karácsonykor is minden, amit karácsonyra akartunk, némi változatosság volt az ezerszer hallott slágerek után.

 

Wednesday 13 - Buried by Christmas

Túl csintalanok voltatok idén? Wednesday 13 a tőle megszokott sötét humorral és cinizmussal vár egy rohadt jó ünneplésre hat láb mélyen a hó alatt. A Mikulásnak írt listáról nem hiányozhat egy egyedi koporsó fekete bársony belsővel és egy vödör csirke, no meg egy kellemes utazás a szánon, egyenesen a pokolba.

 

The Darkness - Christmas Time (Don't Let the Bells End)

Amikor egy televíziós műsorban a dal jelentéséről kérdezték, Justin Hawkins azt nyilatkozta: "Sikerült a bellend szót úgy belecsempésznünk egy karácsonyi dalba, hogy nem tiltották be!" Szeretjük a Darkness humorát, akárcsak Hawkins falsettóját.

Alice Cooper - Santa Claws Is Coming To Town

A 2008-ban megjelent We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year album valódi gyöngyszemeket tartogat a műfaj kedvelőinek. Egy közülük Alice Cooper Santa Claus Is Coming To Town feldolgozása: Santa Claus a városba érkezik, szóval jobb, ha vigyázol, mert tudja, hogy hol laksz, hogy mikor alszol, hogy mikor van nyitva az ablakod – és máris jóval baljósabb értelmet nyer mindez, ha Santa Clawsként teszi...
 

Korn - Kidnap The Sandy Claws

Nincs karácsony Kev… Jack Skellington és Halloween Town lakói nélkül, és szerencsére ezt Jonathan Davisék is tudták, mikor elkészítették Lock, Shock és Barrel dalának feldolgozását. Ne lepődj meg, ha a Mikulás ennek hallatán inkább elkerülni a kéményedet!

 

Halford - Oh Holy Night

Rob Halford 2009-ben adta ki Halford III: Winter Songs című albumát, amelyen saját szerzemények és hagyományos ünnepi kedvencek feldolgozásai egyaránt helyet kaptak. A teljes albumot szívből ajánljuk az ünnepi hangolódáshoz, ízelítőként pedig meg is mutatjuk az Oh Holy Night egyszerre éteri és ütős feldolgozását a Judas Priest énekesének előadásában.

 

Twisted Sister - The 12 Days of Christmas

A 2006-ban megjelent A Twisted Christmas a Twisted Sister hatodik és egyben utolsó stúdióalbuma, melyen karácsonyi klasszikusok szerepelnek – némi csavarral. A heavy metal karácsonyomra az igaz szerelmemtől kaptam tizenegy fekete szempillaspirált, hat flakon hajlakkot, négy liter Jack Daniel’s-t, egy Ozzy tetoválást és még megannyi mást…

 

Amon Amarth - Viking Christmas

A karácsony még a legkeményebb pogány viking harcosokból is előcsalja a gyengéd oldalukat: vér helyett mézeskalácsra fáj a foguk, ami a legfőbb bizonyíték rá, hogy „senki sem menekülhet a (viking) karácsony varázsától”.

 

Lemmy Kilmister, Billy Gibbons, Dave Grohl - Run Run Rudolph

Újabb gyöngyszem a már említett Metal Xmas lemezről: Lemmy, Billy és Dave újraértelmezett verziója úgy pörgeti fel Chuck Berry karácsonyi dalocskáját, hogy hű marad annak korai blues-rock vonalához.

Christopher Lee - The Little Drummer Boy

Christopher Lee 2012-ben, 90 éves korában ünnepi lemezt adott ki A Heavy Metal Christmas címmel, amit a következő két évben két újabb karácsonyi album követett. Az olyan jól ismert dalok, mint a Little Drummer Boy új mélységben csendül fel a néhai színészlegenda jellegzetes baritonján.

 

Queen - Thank God It's Christmas

A Brian May és Roger Taylor szerezte Thank God It's Christmas dalszövege sajnos sokunk számára aktuális lehet idén karácsonykor is: „Oh, my love, we've had our share of tears / Oh, my friends, we've had our hopes and fears / Oh, my friends, it's been a long hard year / But now it's Christmas (…) Can it be Christmas? / Let it be Christmas / Every day”

 

 

EFOTT - Bejelentették az első fellépőket

Változnak a NEM lakossági felhasználók víziközmű-szolgáltatási díjai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek